Νοσοκομείο Φαρμακοποιός: Καταδικάστηκε για απόπειρα καταστροφής εκατοντάδων εμβολίων covid -19 της Moderna


Νοσοκομείο Φαρμακοποιός: Σχεδόν 60 άτομα έλαβαν δόσεις του εμβολίου από παραβιασμένα φιαλίδια προτού οι αρχές ανακαλύψουν την έκταση αυτής της εγκληματικής συμπεριφοράς. Ένας φαρμακοποιός του νοσοκομείου του Ουισκόνσιν καταδικάστηκε σε 36 μήνες φυλάκιση τη Δευτέρα, αφού παραβίασε εκατοντάδες εμβόλια COVID-19 της Moderna, διακόπτοντας σκόπιμα τις απαιτήσεις ψυχρής αποθήκευσης, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Steven R. Brandenburg, 46 ετών από την Grafton Wis., αφαίρεσε τα φιαλίδια εμβολίων από μια ψυκτική μονάδα νοσοκομείου κατά τη διάρκεια δύο διανυκτερεύσεων στα τέλη Δεκεμβρίου, επειδή ήταν δύσπιστος για τα εμβόλια και ιδιαίτερα για το εμβόλιο της Moderna, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Αφού τα εμβόλια απομακρύνθηκαν από τις κρύες θερμοκρασίες όλη τη νύχτα, επέστρεψε τα φιαλίδια στο ψυγείο για χρήση την επόμενη μέρα. Αναφέρεται ότι πριν ανακαλυφθεί όλη αυτή η εγκληματική συμπεριφορά του Brandenburg, 57 άτομα έλαβαν δόσεις του εμβολίου από αυτά τα φιαλίδια. Ο Brandenburg, ο οποίος φέρεται να είπε στους συναδέλφους του για τον σκεπτικισμό του εμβολίου για τα τελευταία δύο χρόνια, θα τεθεί επίσης υπό επίβλεψη για τρία χρόνια μετά την καταδίκη του στη φυλακή. Έχει διαταχθεί, επίσης, να πληρώσει περίπου 83.800 $ σε αποζημίωση στο νοσοκομείο. Ομολόγησε ένοχος τον Φεβρουάριο του 2021 για δύο κατηγορίες “απόπειρας παραβίασης καταναλωτικών προϊόντων με απερίσκεπτη αδιαφορία για τον κίνδυνο ότι κάποιο άλλο άτομο θα τεθεί σε κίνδυνο θανάτου ή σωματικού τραυματισμού”.

“Η σκόπιμη προσπάθεια χαλάρωσης των δόσεων εμβολίων κατά τη διάρκεια μιας εθνικής έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία είναι ένα σοβαρό έγκλημα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής βοηθός γενικός εισαγγελέας Μπράιαν Μπόιντον του Αστικού Τμήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης. “Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τα στελέχη του για την προστασία του νόμου για τη διασφάλιση αυτών των σωτηρίων εμβολίων.”

“Η FDA έχει διασφαλίσει ότι το εμβόλιο Moderna COVID-19 πληροί τα αυστηρά πρότυπα της υπηρεσίας για την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα κατασκευής.

Όσοι παραβιάζουν εν γνώσει τους αυτό το εμβόλιο θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των Αμερικανών ασθενών”, είπε σε δήλωση η αναπληρωτής Επίτροπος της FDA για Εγκληματικές Έρευνες Catherine A Ο Hermsen.

“Η σημερινή ανακοίνωση θα πρέπει να θυμίζει ότι αυτό το είδος παράνομης παραβίασης δεν θα γίνεται ανεκτό”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ