Εστίαση: Αλλάζει το ωράριο για μπαρ και εστιατόρια – Πότε επιστρέφει η μουσική


Η εστίαση επηρεάζεται από την άρση μέτρων που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Νίκος Χαρδαλίας ως προς την απαγόρευση κυκλοφορίας και την μουσική

Αλλαγές στον χώρο της εστίασης και συγκεκριμένα στη λειτουργία των μπαρ και των εστιατορίων φέρνει η άρση μέτρων που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλίας την Τετάρτη.

Η βασικότερη έχει να κάνει με το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και με την επιστροφή της μουσικής.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας η απαγόρευση κυκλοφορίας από αυτό το Σάββατο 12/06 θα ξεκινά στις 1:30 τα ξημερώματα αντί για τις 00:30 που ισχύει μέχρι και αύριο, Παρασκευή 11/06.

Αυτό πρακτικά συμπαρασύρει και το ωράριο λειτουργίας μπαρ και εστιατορίων που θα μένουν ανοιχτά μέχρι και ένα τέταρτο πριν την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Παράλληλα το Σάββατο επιστρέφει στις επιχειρήσεις εστίασης και η μουσική.

Μουσική, όμως, θα ακούγεται, όπως διευκρινίστηκε μόνο στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης ενώ τονίστηκε ότι οι πελάτες θα παραμένουν καθήμενοι.

Η τρίτη αλλαγή για τον χώρο της εστίασης αφορά την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε στοές αρκεί να έχουν δύο εισόδους προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτα η είσοδος και η έξοδος των πελατών.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι:

  • Από τις 12/06 στις 06.00 το πρωί αυξάνεται η πληρότητα σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
  • Από τις 12/06 επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.
  • Από 01/07 αυξάνονται σε 300 τα άτομα από 100 για δεξιώσεις.
  • Από 01/07 η απαγόρευση κυκλοφορίας σταματά.
  • Για τα πανηγύρια, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ