Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Αγγλόφωνο Master για Στρατηγική, Δίκαιο και Οικονομικά της Ενέργειας


Πώς αντιμετωπίζεται η Κλιματική Αλλαγή, ποιές πολίτικες και θεσμοί διέπουν τον τομέα της ενέργειας σε Ευρώπη και Αμερική, ποιος ο ρόλος της γεωπολιτικής και της οικονομίας στη διαμόρφωση της ενεργειακής ατζέντας;  Ζητήματα της επικαιρότητας που εξετάζονται στο αγγλόφωνο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομία του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς που προκηρύχθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά (2021-2022). 

Πρόκειται για το πρώτο διεπιστημονικό διεθνές Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα και ένα από τα πιο καινοτόμα μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ευρώπη προσανατολισμένο στην αγορά. Όπως εξηγεί ο Διευθυντής του προγράμματος Νικόλαος Φαραντούρης, Καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet και πρώην πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής της ένωσης ενεργειακών εταιρειών στην Ευρώπη EUROGAS, «Ενέργεια και Περιβάλλον είναι από τη φύση τους τομείς που προσεγγίζονται διεπιστημονικά. Η πολιτική, το δίκαιο, η οικονομία και η γεωστρατηγική διασταυρώνονται, αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν κάθε απόφαση στο πεδίο αυτό».

Το Πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στα αιτήματα και τις προσδοκίες της αγοράς και στενά συνδεδεμένο με το ενεργειακό και βιομηχανικό επιχειρείν. Προβλέπεται η χορήγηση σημαντικού αριθμού υποτροφιών, με την ευγενική υποστήριξη ηγετικών επιχειρήσεων και φορέων και οργανισμών και, όπως κάθε χρόνο, μετά την άρση των περιορισμών μετακίνησης, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σημαντικά κέντρα λήψη αποφάσεων και ενεργειακών εξελίξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Abu Dhabi, Νέα Υόρκη, Chicago κλπ.).

Οι αιτήσεις, για περιορισμένo αριθμό θέσεων γίνονται δεκτές σε ειδικό έντυπο το οποίο διατίθεται από τη Γραμματεία του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς (210 4142394, -2731, -2196, [email protected]) ή στον διαδικτυακό τόπο του Μεταπτυχιακού: www.des.unipi.gr/metaptichiako-stin-energia/.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ