Μεγάλη μεταβλητότητα στην τιμή του Bitcoin – Στα 36.864 δολάρια με κέρδη 7,61%


Μεγάλες διακυμάνσεις καταγράφει η τιμή του Bitcoin τα τελευταία 24ωρα, με την επενδυτική ψυχολογία να επηρεάζεται από αμφίσημες ειδήσεις.

Η τιμή του κρυπτονομίσματος διαμορφώνεται στα 36.864 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη 7,61% σε σχέση με χθες, ενώ στις πρωινές συναλλαγές βρέθηκε μέχρι και τα 37.100 δολάρια , σημειώνοντας ενδοσυνεδριακά κέρδη 13%.

Το Bitcoin πάντως εξακολουθεί να βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα από το ρεκόρ των 64.829,14 δολαρίων που καταγράφηκε τον Απρίλιο.

Η εκτίναξη του Bitcoin οφείλεται στην απόφαση του Ελ Σαλβαδόρ να το υιοθετήσει στις συναλλαγές του. Οι νομοθέτες στην χώρα της Κεντρικής Αμερικής πέρασαν νόμο σύμφωνα με τον οποίο το Bitcoin είναι νόμιμο νόμισμα. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων πως οι τιμές μπορούν πλέον να εμφανίζονται σε Bitcoin και οι φορολογικές εισφορές μπορούν να καταβληθούν στο ψηφιακό νόμισμα.

Η χώρα έχει συνεργαστεί με την εταιρεία ψηφιακών πορτοφολιών Strike, προκειμένου να δημιουργηθεί μια σύγχρονη χρηματοοικονομική υποδομή στην χώρα που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία bitcoin. Εκτός από το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα σημείωσαν άνοδο όπως το Ether και το ΧRP τα οποία και τα δύο κινήθηκαν υψηλότερα.

Σε κάθε περίπτωση, στη μεγάλη μεταβλητότητα του Bitcoin καθοριστικό ρόλο έχουν αναμφίβολα οι φόβοι της αγοράς για επικείμενη ρυθμιστική παρέμβαση και καταστολή. Οι μεγάλες εμπορικές τράπεζες τρέμουν στο ενδεχόμενο μιας μαζικής απόσυρσης κεφαλαίων από τους καταθέτες τους και τοποθέτησης αυτών στα κρυπτονομίσματα. Κάτι τέτοιο θα σμικρύνει τη βασική πηγή χρηματοδότησής τους και ενδεχομένως θα αυξήσει το κόστος δανεισμού τους με επιπτώσεις τόσο στο κόστος όσο και στη διαθεσιμότητα των πιστώσεών τους στους δανειολήπτες. Μια τέτοια εξέλιξη θα επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα των ιδρυμάτων αυτών και συνολικά του τραπεζικού συστήματος.

Για αυτό και οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες και αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές του πλανήτη επιχειρούν σιγά σιγά να ελέγξουν τις εξελίξεις και να τις κατευθύνουν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ