Ομορφιά: 5 + 1 αλήθειες για τα νύχια σας


Η κερατίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των νυχιών. Προστατεύει τα νύχια από ζημιές κάνοντάς τα ισχυρά και ανθεκτικά. Η κερατίνη σχηματίζει επίσης τα κύτταρα των μαλλιών και του δέρματος σας. Σχηματίζει επίσης κύτταρα που αποτελούν βασικό μέρος πολλών αδένων και που ευθυγραμμίζουν τα εσωτερικά όργανα

Τα νύχια αρχίζουν να αναπτύσσονται κάτω από το δέρμα σας. Καθώς μεγαλώνουν νέα κύτταρα, σπρώχνουν τα παλιά στο δέρμα σας. Το μέρος που μπορείτε να δείτε αποτελείται από νεκρά κύτταρα . Γι ‘αυτό δεν βλάπτει να κόψετε τα νύχια σας.

Η ροή του αίματος βοηθάει στην ανάπτυξη των νυχιών

Τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία, που ονομάζονται τριχοειδή αγγεία , κάθονται κάτω από το κρεβάτι των νυχιών. Το αίμα που ρέει μέσω των τριχοειδών βοηθά τα νύχια να αναπτυχθούν και τους δίνει το ροζ χρώμα τους .

Τα αισθητήρια νεύρα των νυχιών

Τα νύχια που μπορείτε να δείτε είναι νεκρά και δεν έχουν καμία αίσθηση. Ωστόσο, ένα στρώμα του δέρματος κάτω από τα νύχια, που ονομάζεται χόριο , έχει αισθητήρια νεύρα. Αυτά στέλνουν ένα σήμα στον εγκέφαλό σας όταν ασκείται πίεση στα νύχια σας.

Τα μαλλιά τους μεγαλώνουν γρηγορότερα από τις γυναίκες. Η μόνη εξαίρεση είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης , όταν τα νύχια και τα μαλλιά μιας γυναίκας μπορεί να μεγαλώνουν γρηγορότερα από έναν άνδρα.

 Κάνετε λοιπόν τα νύχια στο κυρίαρχο χέρι σας

Εάν είστε δεξιόχειρες, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι τα νύχια σε αυτό το χέρι μεγαλώνουν γρηγορότερα από ό, τι στα αριστερά σας και αντίστροφα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι αυτό το χέρι είναι πιο ενεργό.

Το άγχος μπορεί πραγματικά να επηρεάσει τα νύχια σας

Το άγχος μπορεί να αναγκάσει τα νύχια σας να αναπτυχθούν πιο αργά ή ακόμη και να σταματήσουν προσωρινά να μεγαλώνουν . Όταν αρχίσουν να μεγαλώνουν ξανά, μπορεί να έχετε οριζόντιες γραμμές στα νύχια σας . Συνήθως είναι ακίνδυνα και θα μεγαλώσουν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ