Αθλητισμός Οφέλη: Η άσκηση ως αναπόσπαστο μέρος της φροντίδας του εαυτού [vid]


Οι γενικές συστάσεις προτείνουν τον στόχο των 30 τουλάχιστων λεπτών σωματικής δραστηριότητας κάθε μέρα. Εάν εξασκείστε ήδη, τότε είναι ώρα να συγχαρείτε τον εαυτό σας για το δώρο που κάνετε στην υγεία σας, σωματική και ψυχική. Εάν πάλι βρίσκετε την ιδέα ως πρόκληση, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Το σημαντικότερο όλων είναι να ακούσετε το σώμα σας και να το πάρετε με το μαλακό. Βάλτε μικρούς στόχους κάθε φορά, ώστε να είναι επιτεύξιμοι και συγχαρείτε τον εαυτό σας κάθε φορά που τους πετυχένετε. Έτσι θα έχετε περισσότερες πιθανότητες με το μέρος σας να παραμείνετε συνεπείς στην καλή συνήθεια.

Ποια είναι τα οφέλη της άσκησης για την υγεία μας;

  • Η άσκηση βελτιώνει τη διάθεση και μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα του στρες και της κατάθλιψης

Είναι γνωστό ότι η σωματική δραστηριότητα διεγείρει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου μας, τις ενδορφίνες, που ευθύνονται για τα αισθήματα ευφορίας και χαλαρότητας. Μπορεί επίσης να περιορίσει τα συμπτώματα του στρες, του άγχους, ακόμη και της κατάθλιψης. Επιλέψτε να περπατήσετε στο δικό σας ρυθμό, να κάνετε ποδήλατο ή να κολυμπήσετε τώρα που είναι καλοκαίρι και διαπιστώστε μόνες και μόνοι σας τα οφέλη.

  • Η άσκηση προάγει τον καλύτερο ύπνο

Εάν έχετε δυσκολία στον ύπνο, η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και πιο βαθιά. Το σημαντικότερο είναι να παρατηρήσετε τις ανάγκες του σώματός σας, προκειμένου να διαπιστώσετε ποια ώρα είναι καλύτερη για σας να ασκηθείτε. Όπως είπαμε και παραπάνω, οι ενδορφίνες θα σας δώσουν ένα αίσθημα ασφάλειας και ευεξίας, ενώ παράλληλα θα νιώσετε πιο χαλαροί/ες και πιθανώς ετοιμότεροι/ες να πάτε για ύπνο.

  • Η άσκηση προωθεί τη σεξουαλική σας ζωή

Η άσκηση σας προσφέρει καλύτερη μυϊκή δύναμη, γερότερη καρδιά και καλύτερη διάθεση. Αυτά με τη σειρά τους είναι σημαντικά για μια θρεπτική ερωτική επαφή. Παράλληλα, όταν γυμνάζεστε τακτικά αποκτάτε και μια εγγύτερη επαφή με το σώμα σας και μπορεί να αρχίσετε να νιώθετε καλύτερα με αυτό. Κι αυτό είναι σημαντικό, διότι γνωρίζουμε ότι η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας επηρεάζει την αυτοπεποίθησή μας και την ερωτική μας διάθεση και εκφορά.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ