Ένοχη στις κατηγορίες για ναρκωτικά δήλωσε η σύζυγος του «Ελ Τσάπο»


Η σύζυγος του διαβόητου Μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Γιοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουζμάν δήλωσε ένοχη ενώπιον δικαστηρίου στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ σε κατηγορίες για ναρκωτικά.

Η 31χρονη Έμμα Κορονέλ Αϊσπούρο κατηγορείται πως βοήθησε τον «Ελ Τσάπο» στη διοίκηση του καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα και στην απόδρασή του από τη φυλακή το 2015, γράφουν δικαστικά έγγραφα, όπως μετέδωσε το BBC.

H Αϊσπούρο δήλωσε ένοχη σε ένα εύρος κατηγοριών, που περιλαμβάνουν συνωμοσία για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Γκουζμάν, 63 ετών, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στο Κολοράντο για ναρκωτικά και «ξέπλυμα» χρημάτων. Οι αρχές λένε πως το καρτέλ Σιναλόα ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής ναρκωτικών στις ΗΠΑ.

Στη δίκη του Γκουζμάν το 2019 αποκαλύφθηκαν σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη ζωή του, από τους βιασμούς νεαρής ηλικίας κοριτσιών μέχρι τις εν ψυχρώ δολοφονίες πρώην μελών καρτέλ και ανταγωνιστών.

Η Αϊσπούρο, πρώην «βασίλισσα» καλλιστείων, συνελήφθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ντούλες στην Ουάσινγκτον τον Φεβρουάριο και κατηγορήθηκε για συνωμοσία για τη διακίνηση 5 κιλών και άνω κοκαΐνης, ενός κιλού και άνω ηρωίνης, 500 γραμμαρίων και άνω μεταμφεταμίνης και 1.000 κιλών και άνω κάνναβης.

Οι εισαγγελείς την κατηγορούν πως βοήθησε τον Γκουζμάν να διακινεί ναρκωτικά μεταξύ του 2012 και του 2014 αναμεταδίδοντας μηνύματα και μετά συνεχίζοντας να παραδίδει μηνύματα ενώ τον επισκεπτόταν σε φυλακή στο Μεξικό μετά τη σύλληψή του τον Φεβρουάριο του 2014.

Επίσης κατηγορείται ότι έπαιξε ρόλο-κλειδί στην απόδραση του συζύγου της από τη φυλακή το 2015.

Η Αϊσπούρο έχει διπλή υπηκοότητα (ΗΠΑ- Μεξικό), είναι νικήτρια καλλιστείων, φοιτήτρια δημοσιογραφίας και μητέρα διδύμων με τον Γκουσμάν. Σύμφωνα με προηγούμενες συνεντεύξεις της σε αμερικανικά ΜΜΕ, τον συνάντησε πρώτα σε χορό όταν ήταν 17 ετών αυτή και αυτός 49.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ