Γαλλία: Τέσσερις μήνες φυλακή στον άνδρα που χαστούκισε τον Μακρόν


Με τέσσερις μήνες φυλάκιση τιμωρήθηκε ο άνδρας που παραδέχτηκε πως χαστούκισε τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, o Νταμιέν Ταρέλ, ο οποίος ασχολείται με μεσαιωνικές πολεμικές τέχνες, είπε στο δικαστήριο ότι επρόκειτο για μια παρορμητική ενέργεια, μα ο εισαγγελέας μίλησε για μια «σκόπιμη πράξη βίας».

Στο δικαστήριο ειπώθηκε πως ο Ταρέλ ήταν κοντά στον δεξιό ή ακροδεξιό πολιτικό χώρο και στο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων».

Ο Μακρόν είπε ότι η επίθεση δεν θα έπρεπε να υποβαθμιστεί, μα θα έπρεπε να υπάρξει αναλογικότητα.

Όταν χαστούκισε τον πρόεδρο, ο Ταρέλ ακούστηκε να φωνάζει «Μονζουά και Άγιος Διονύσιος! Κάτω ο Μακρονισμός», χρησιμοποιώντας μια παλιά μεσαιωνική πολεμική κραυγή.

Το συμβάν καταδικάστηκε από όλο το φάσμα της γαλλικής πολιτικής, λιγότερο από έναν χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν 18 μήνες φυλάκιση για επίθεση σε κυβερνητικό αξιωματούχο. Οι τρεις δικαστές είπαν ότι θα έπρεπε να επιβληθούν 18 μήνες, 14 εκ των οποίων με αναστολή. Η τετράμηνη φυλάκιση θα αρχίσει άμεσα, μα οι υπόλοιποι μήνες θα ακολουθήσουν μόνο εάν προβεί σε άλλο αδίκημα.

Δεύτερος ύποπτος, που κατέγραψε το συμβάν, κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλων μετά από έρευνα των τοπικών αρχών στο σπίτι του.

Ερωτηθείς για τον λόγο που επιτέθηκε στον πρόεδρο, ο Ταρέλ απάντησε πως, ενώ περίμενε με τους φίλους του στο αυτοκίνητο νωρίτερα, είχε σκεφτεί να κάνει κάτι «αξιοσημείωτο».

Προηγουμένως είχε σκεφτεί να ρίξει αυγό ή γλύκισμα, μα επέμεινε πως δεν είχε σκεφτεί να χαστουκίσει τον Μακρόν. «Όταν είδα το φιλικό, ψεύτικο ύφος του, που με επιζητούσε ως ψηφοφόρο, γέμισα αηδία» είπε στο δικαστήριο.

Καταδικάζοντας τις πολιτικές του προέδρου, πρόσθεσε ότι ένιωθε πως ήταν μέλος του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων». «Έδρασα ενστικτωδώς» ισχυρίστηκε.

Φίλοι του Ταρέλ τον είχαν περιγράψει ως «απολιτίκ», και η Le Parisien επικαλέστηκε μια πηγή που χαρακτήρισε τις πολιτικές του απόψεις ως «ιδεολογικό χυλό». Στη σελίδα του στο Instagram περιγράφεται ως φαν των ευρωπαϊκών πολεμικών τεχνών, με πανοπλίες και σπαθιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ