Δυσπαρευνία Αντιμετώπιση: Πώς να αντιμετωπίσετε τη δυσπαρευνία [vid]


Εάν και οι εκτιμήσεις ποικίλλουν, οι έρευνες για μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που δεν βρίσκονται σε ορμονική θεραπεία αναφέρουν συχνότητα δυσπαρευνίας σε ποσοστό 20 έως 30 τοις εκατό. Εάν βιώνετε πόνο κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, το πρώτο βήμα είναι να μιλήσετε με τον γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν κατάλληλο ειδικό.

Η εξέταση της περιοχής των γεννητικών οργάνων και των πυελικών μυών μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το σημείο του πόνου και πιθανώς την αιτία. Εάν υπάρχουν φυσικές καταστάσεις που συμβάλλουν στον πόνο σας, η θεραπεία της υποκείμενης αιτίας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του.

Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες επιλογές θεραπείας:

  • Τα κολπικά λιπαντικά βοηθούν στη μείωση του πόνου κατά τη διάρκεια του σεξ και μπορούν να εφαρμοστούν όσο συχνά χρειάζεται. Λάβετε υπόψη ότι τα λιπαντικά με βάση το λάδι ενδέχεται να υποβαθμίσουν την αποτελεσματικότητα των προφυλακτικών. Συμβουλευτείτε σχετικά το γιατρό σας ή το φαρμακείο της γειτονιάς σας.
  • Οι κολπικές ενυδατικές κρέμες που χρησιμοποιούνται κάθε δύο έως τρεις ημέρες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη διατήρηση της κολπικής υγρασίας, ελαχιστοποιώντας τον πόνο κατά τη διείσδυση.

 

  • Όταν τα επίπεδα οιστρογόνων είναι χαμηλά, η πρώτη επιλογή για θεραπεία είναι συνήθως η κολπική θεραπεία χαμηλής δόσης οιστρογόνων. Συνήθως έχει τη μορφή κρέμας ή κολπικού δισκίου. Διατίθεται επίσης κολπικό ένθετο που εφαρμόζεται μία φορά την ημέρα. Οι δόσεις οιστρογόνου σε αυτές τις μορφές είναι αρκετά χαμηλές για να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους της συνολικής συστηματικής έκθεσης σε οιστρογόνα. Σε αντίθεση με τα ενυδατικά και λιπαντικά προϊόντα, η κολπική θεραπεία με οιστρογόνα χαμηλής δόσης βοηθά στην αναστροφή των αλλαγών του κολπικού ιστού που σχετίζονται με την απώλεια οιστρογόνων μετά την εμμηνόπαυση.
  • Μια άλλη επιλογή είναι η φυσιοθεραπεία του πυελικού εδάφους, η οποία μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο όταν οι σφιχτοί, ευαίσθητοι μύες του πυελικού εδάφους συντελούν στο επώδυνο σεξ. Η φυσική θεραπεία του πυελικού εδάφους, η οποία πραγματοποιείται από έναν θεραπευτή που ειδικεύεται σε αυτήν τη θεραπεία, μπορεί να χαλαρώσει τους μυς του πυελικού εδάφους και μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο. Ο θεραπευτής σας μπορεί επίσης να σας εκπαιδεύσει σε ασκήσεις διαστολής του κόλπου με ένα λιπασμένο διαστολέα για να διευκολύνει την τέντωμα των ιστών.

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ