Τζο Μπάιντεν: 500 εκατομμ. εμβόλια θα διατεθούν δωρεάν από τις ΗΠΑ σε αναπτυσσόμενες χώρες

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αγοράσουν 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού, τις οποίες θα διαθέσουν δωρεάν σε χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα. Η είδηση ήρθε σήμερα, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που είχαν δει νωρίτερα το φως της δημοσιότητας.

«Μισό δισεκατομμύριο εμβόλια θα αρχίσουν να αποστέλλονται τον Αύγουστο, μόλις βγουν από τη γραμμή παραγωγής», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα (10/06) πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη Μεγάλη Βρετανία. «Το κάνουμε για να σώσουμε ζωές» συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας ότι οι δωρεές δεν δίνονται με ανταλλάγματα.

Ο κ. Μπάιντεν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα είναι το «οπλοστάσιο» των εμβολίων στον παγκόσμιο αγώνα κατά της COVID-19. «Ακριβώς όπως η Αμερική ήταν το οπλοστάσιο της δημοκρατίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», προσέθεσε. Τόνισε επίσης πως η δωρεά των εμβολίων θα δώσει τεράστια ώθηση στον αγώνα κατά του κορωνοϊού, και άλλες χώρες θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ουάσινγκτον.

Ειδικότερα, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε τα εξής: «Η Αμερική γνωρίζει από πρώτο χέρι την τραγωδία αυτής της πανδημίας. Περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν στις Ηνωμένες Πολιτείες από οπουδήποτε στον κόσμο, σχεδόν 600.000 Αμερικανοί συμπολίτες μας» δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου κατόπιν της συνάντησής του με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, και εν όψει της έναρξης των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της G7. (..) Γνωρίζουμε την τραγωδία. Και γνωρίζουμε επίσης το δρόμο προς την ανάκαμψη» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι η δωρεά των εμβολίων προς τις χώρες που πασχίζουν να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού δεν… έρχεται με «ανταλλάγματα».

Οι 500 εκατ. δόσεις σαφώς υπολείπονται κατά πάρα πολύ των 11 δισ. δόσεων που εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ότι απαιτούνται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, ωστόσο υπερβαίνουν σημαντικά των δεσμεύσεων που είχαν αναλάβει μέχρι πρότινος οι Ηνωμένες Πολιτείες ως προς τον διαμοιρασμό εμβολίων κατά του κορωνοϊού, αναφέρουν οι New York Times.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ