Ιατρική Σχολή Johns Hopkins: H καθυστέρηση μεταξύ των ενισχυτών εμβολίων COVID-19 και οι νέες παραλλαγές υπογραμμίζουν την ανάγκη για θεραπεία


Ιατρική Σχολή Johns Hopkins: Θα χρειαστούν έξι μήνες, στην καλύτερη περίπτωση, για να τροποποιήσετε τα εμβόλια που είχαν εγκριθεί προηγουμένως για να στοχεύσουν συγκεκριμένες παραλλαγές, είπε ένας ειδικός. Ενώ οι εργασίες για τους ενισχυτές εμβολίων COVID-19 είναι ήδη σε εξέλιξη, ένας ειδικός προειδοποίησε ότι οι αναδυόμενες παραλλαγές απειλούν να δημιουργήσουν ένα «παράθυρο ευαισθησίας», το οποίο χωρίς θεραπευτική αγωγή θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερο θάνατο που προκαλείται από ιούς.

“Φυσικά υπάρχει ανάγκη για ενισχυτές”, δήλωσε ο Δρ Jonathan Javitt, Διευθύνων Σύμβουλος της NRx και αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Johns Hopkins.

“Το πρόβλημα με τους ενισχυτές είναι ότι θα είμαστε πάντα τουλάχιστον έξι μήνες πίσω από την καμπύλη.” Χρειάζονται έξι μήνες, στην καλύτερη περίπτωση, για να τροποποιήσετε εμβόλια που είχαν εγκριθεί προηγουμένως για να στοχεύσετε συγκεκριμένες παραλλαγές, είπε, με το χρονικό πλαίσιο των 12 μηνών να φαίνεται πιο πιθανό.

“Πάντα θα έχετε αυτό το παράθυρο ευαισθησίας, όπου εάν δεν έχετε θεραπευτική αγωγή που να προστατεύει τους ανθρώπους, θα βλέπετε να πεθαίνουν άτομα από την Covid”, δήλωσε ο Javitt.

Σε εθνικό επίπεδο, από τα 135 εκατομμύρια άτομα που έλαβαν εμβόλιο COVID-19, έχουν αναφερθεί στα CDC 3.016 κρούσματα εμβολιασμού ή θανατηφόρου εμβολιασμού από την 1η Ιουνίου.

Από αυτές τις περιπτώσεις, 535 αφορούσαν θανάτους, 16% των οποίων αναφέρθηκαν ως ασυμπτωματικοι ή μη σχετιζόμενοι με την COVID-19. Τα CDC ανέφεραν ότι το 23% των νοσηλειών που αναφέρθηκαν ήταν ασυμπτωματικές ή δεν σχετίζονταν με την COVID-19.

«Με ανησυχεί σοβαρά», είπε ο Javitt, μιλώντας για παραλλαγές που απειλούν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. “Πρέπει σίγουρα να γιορτάσουμε τα βήματα που έχουμε κάνει για να πάρουμε ένα βασικό επίπεδο εμβολιασμού στον πληθυσμό, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε την επαγρύπνησή μας για ένα δευτερόλεπτο.”

Σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά δεδομένα, το 53,1% των ενηλίκων των ΗΠΑ εμβολιάζονται πλήρως, με πάνω από 164 εκατομμύρια να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.

“Πρέπει να παρακολουθούμε συνεχώς για αυτές τις νέες παραλλαγές και πρέπει να αναπτύξουμε Covid θεραπευτικά που θα σώσουν άτομα που μολύνονται με κορωνοϊό ακόμη και μπροστά στα προγράμματα εμβολιασμού.”

Ο Δρ Jonathan Javitt και η φαρμακευτική εταιρεία NRx βρίσκονται στα αρχικά στάδια του σχεδιασμού μιας πρωτοβουλίας εμβολίων, με στόχο να βρουν ένα «πιο ισχυρό εμβόλιο, δυνητικά λιγότερο ευαίσθητο σε νέες παραλλαγές και πιθανώς να έχει λιγότερες παρενέργειες».

Η NRx ζητά επίσης άδεια έκτακτης ανάγκης για την οξική αβιπταδίλη, το Zyesami, ένα αγγειοδραστικό εντερικό πολυπεπτίδιο για τη θεραπεία σοβαρής λοίμωξης ασθενών από κορωνοϊό.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής σε αργά στάδια μεταξύ 196 ασθενών με σοβαρή covid περιελάμβαναν μια τετραπλάσια βελτίωση στις πιθανότητες επιβίωσης σε διάστημα 60 ημερών μεταξύ εκείνων που έλαβαν το ενδοφλέβιο φάρμακο, είπε. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας διεξάγουν επίσης μια δοκιμή αργού σταδίου που δοκιμάζει το φάρμακο έναντι του προηγουμένως εγκεκριμένου αντιϊκού remdesivir.

Η πρωτεΐνη λειτουργεί προστατεύοντας έναν σημαντικό στόχο για τον ιό στους πνεύμονες, που ονομάζεται κυψελιδικά κύτταρα τύπου II, εξηγεί ο Javitt.

Το πεπτίδιο βοηθά τα κύτταρα να καταπολεμήσουν τις φλεγμονώδεις κυτοκίνες και αναστείλουν την αντιγραφή του ιού SARS-CoV-2.

“Εάν μπορούμε να προστατεύσουμε αυτό το κύτταρο στον πνεύμονα, αλλάζουμε ολόκληρη την παθογένεια, ολόκληρη την ικανότητα του ιού να βλάψει τους ανθρώπους.”

Ίσως να αποδεικνύεται η ισχύς των ιογενών παραλλαγών –

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ανακάλεσε προηγουμένως την έγκριση έκτακτης ανάγκης για τη θεραπεία αντισωμάτων bamlanivimab, όταν χορηγείται μόνο για ενήλικες με ήπια έως μέτρια COVID-19, και μεταξύ ορισμένων νεότερων ασθενών, λόγω ανθεκτικών παραλλαγών.

“Με βάση τη συνεχιζόμενη ανάλυση αναδυόμενων επιστημονικών δεδομένων, συγκεκριμένα τη συνεχιζόμενη αύξηση των ιογενών παραλλαγών SARS-CoV-2 που είναι ανθεκτικές μόνο στο bamlanivimab με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο αποτυχίας της θεραπείας, το FDA έχει καθορίσει ότι τα γνωστά και πιθανά οφέλη του bamlanivimab , όταν χορηγείται μόνο του, δεν υπερβαίνει πλέον τους γνωστούς και πιθανούς κινδύνους για την εγκεκριμένη χρήση του », ανακοίνωσε ο οργανισμός τον Απρίλιο του 2021.

Το Bamlanivimab διατίθεται υπό έγκριση έκτακτης ανάγκης σε συνδυασμό με το etesevimab για ενήλικες και ορισμένα παιδιά με ήπια έως μέτρια COVID-19.

Ο Javitt δήλωσε ότι πρόσθετες δοκιμές στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό αξιολογούν το Zyesami που χορηγείται μέσω νεφελοποιητή τσέπης, προσφέροντας πιθανώς μια επιλογή για ασθενείς που δεν έχουν ακόμη αναπνευστική ανεπάρκεια, για να μειώσει την πιθανότητα να απαιτείται εντατική φροντίδα.

Ο νεφελοποιητής στέλνει τη θεραπεία βαθιά σε μικρούς αερόσακους στους πνεύμονες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ