Ουάσιγκτον Πρόγραμμα Εμβόλια: Καινοτόμος τρόπος για την προώθηση των εμβολιασμών COVID-19


Ουάσιγκτον Πρόγραμμα Εμβόλια: Το πρόγραμμα εμβολιασμού COVID-19 της Ουάσιγκτον για τα κίνητρα είναι επίπεδο.Η Ουάσινγκτον προσφέρει επίσης δωρεάν μπίρες, αθλητικά εισιτήρια και χρηματικά έπαθλα σε παραλήπτες εμβολίων. Σχεδιάστηκε ένας καινοτόμος τρόπος για την προώθηση των εμβολιασμών COVID-19, αλλά το νέο πρόγραμμα «κίνητρα για εμβόλια» της Ουάσιγκτον ξεκινά από μια πρόχειρη αρχή. Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι σχεδόν 500 εξουσιοδοτημένοι λιανοπωλητές μαριχουάνας της πολιτείας θα μπορούσαν να αρχίσουν να φιλοξενούν κλινικές εμβολίων και να προσφέρουν ένα και μόνο προ-τυλιγμένο τσιγάρο μαριχουάνας σε οποιονδήποτε ενήλικα ηλικίας 21 ετών α λάμβανε ένα πλάνο. Είναι ένα από τα πολλά κίνητρα για εμβόλια που προσφέρονται στην Ουάσινγκτον, όπως δωρεάν μπίρες, αθλητικά εισιτήρια και χρηματικά έπαθλα για να προσελκύσουν όσους ήταν διστακτικοί ή απλώς τεμπέληδες.

Η Ουάσιγκτον και το Κολοράντο το 2012 ήταν οι πρώτες πολιτείες που νομιμοποίησαν τη χρήση μαριχουάνας για ενήλικες, με ελεγχόμενες πωλήσεις που ξεκινούν το 2014.

Η βιομηχανία έφερε στην Ουάσινγκτον περίπου 474 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους το τελευταίο οικονομικό έτος.

Ωστόσο, λίγα πράγματα είναι απλά σε έναν κλάδο που είναι παράνομος σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία και τα εμπόδια για την προσφορά των δωρεάν τσιγάρων είναι αρκετά σημαντικά ώστε λίγα από τα νόμιμα καταστήματα ποτ της πολιτείας λένε ότι θα συμμετάσχουν, ακόμα κι αν το επιθυμούν.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης δήλωσαν στο κρατικό συμβούλιο Liquor and Cannabis Board κατά τη διάρκεια συνάντησης την Τετάρτη ότι πολλοί δεν έχουν τον χώρο να φιλοξενήσουν μια κλινική εμβολίων.

Ορισμένοι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης ανησυχούν για τη δημιουργία μιας κλινικής στον χώρο μιας επιχείρησης μαριχουάνας, επειδή δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση συμμετέχοντας στη διανομή ενός παράνομου ναρκωτικού.

Και το πρόγραμμα πρόκειται να λήξει στις 12 Ιουλίου – πολύ νωρίς για να προσφέρουν μια δεύτερη δόση σε πελάτες που ενδέχεται να εμφανιστούν για μια πρώτη δόση στα μέσα έως τα τέλη Ιουνίου.

Οι λιανοπωλητές σημείωσαν επίσης πως είναι λυπηρό ότι το Liquor and Cannabis Board επέτρεψε σε ζυθοποιεία, οινοποιεία και μπαρ να προσφέρουν δωρεάν ποτό σε πελάτες που απλώς έδειξαν απόδειξη εμβολιασμού – δεν απαιτείται κλινική στον χώρο του ξενοδοχείου.

“Ακούμε από λιανοπωλητές ότι θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό”, δήλωσε ο Aaron Pickus, εκπρόσωπος της Washington CannaBusiness Association, μιας βιομηχανικής ομάδας.

“Γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, όπως το έκαναν τα οινοποιεία και οι ζυθοποιίες;”

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου David Postman τους είπε ότι ήταν μέλος του επιχειρηματικού ομίλου που στα τέλη του περασμένου μήνα πρότεινε το πρόγραμμα, το οποίο θεωρούσε ότι ήταν και μια καλή ιδέα για το γραφείο του κυβερνήτη Jay Inslee.

Ενώ ένας λιανοπωλητής μαριχουάνας στην Αριζόνα προσέφερε δωρεάν εμβόλια μαζί με δωρεάν τσιγάρα ή φαγητά στις αρχές αυτού του μήνα, κανένα άλλο κράτος δεν φαίνεται να έχει παρόμοιο πρόγραμμα «τσιγάρα για εμβόλια».

“Βρισκόμαστε μπροστά σε αυτό”, δήλωσε ο David Postman. Η απαίτηση ότι τα καταστήματα δοχείων διαθέτουν κλινικές εμβολιασμού επιτόπου ήταν εν μέρει αιτιολογημένη από το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να καταναλώνουν κάνναβη σε εξουσιοδοτημένους εμπόρους λιανικής πώλησης, σε αντίθεση με το αλκοόλ σε ζυθοποιείο ή οινοποιείο, είπε – υποδηλώνοντας ότι τα άτομα που έδειξαν τις κάρτες εμβολίου τους σε πολλά καταστήματα ποτ θα μπορούσαν να καταλήξουν με πολλά δωρεάν τσιγάρα που θα μπορούσαν να δοθούν σε νέους.

Είπε επίσης ότι το διοικητικό συμβούλιο έδωσε στα καταστήματα μαριχουάνας ένα πλεονέκτημα που δεν έδωσε στους προμηθευτές αλκοόλ: μια φορολογική μείωση στο προϊόν που δίνουν.

«Ζητώ λίγη κατανόηση», είπε ο  David Postman. “Εάν δεν είναι το σωστό, τότε αυτό θα είναι πολύ κακό, γιατί νομίζω ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα”.

Η Daniela Bernhard, συνιδιοκτήτης του καταστήματος κάνναβης του θείου Ike στο Σιάτλ, δήλωσε στο διοικητικό συμβούλιο ότι η βιομηχανία είναι ενθουσιασμένη που συμπεριλαμβάνεται στις προσπάθειες ενίσχυσης του εμβολιασμού, αλλά “απογοητεύει το γεγονός ότι ο νόμιμος και πολύ ελεγχόμενος τομέας μας εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τους ομοτίμους στην Ουάσιγκτον.”

“Εάν εμπιστευόμαστε ενήλικες που οδηγούν με τις κάρτες εμβολιασμού τους για να πάρουν μια πίντα μπύρας και έπειτα υπεύθυνα να φτάσουν στον επόμενο προορισμό τους, μπορούμε επίσης να εμπιστευτούμε ότι οι ενήλικες θα πάρουν ένα τσιγάρο και θα το απολαύσουν αργότερα σε ένα νόμιμο περιβάλλον”, δήλωσε ο Bernhard.

Ο Bernhard είπε ότι η προσπάθεια του θείου Ike να φιλοξενήσει μια κλινική εμβολίων απορρίφθηκε από δύο παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Ένας οργανισμός δημόσιας υγείας, η Περιφερειακή Περιφέρεια Υγείας του Σποκέιν, δεν είχε ακόμη προσεγγιστεί από αδειοδοτημένα καταστήματα μαριχουάνας σχετικά με τη δημιουργία κλινικής εμβολίων – αλλά είχε μια απάντηση έτοιμη.

“Δεν θα μπορούσαμε να παρέχουμε εμβόλιο λόγω ανησυχιών σχετικά με την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση”, δήλωσε η εκπρόσωπός του Kelli Hawkins.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ