Folli Follie: Σε δίκη ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς


Στο εδώλιο θα καθίσουν ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της Folli Follie.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από μήνυση 19 επενδυτών της Folli Follie για ελλιπή έλεγχο των ισολογισμών της εταιρίας έως το 2015.

Ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς ολοκλήρωσε την προκαταρκτική εξέταση που άρχισε μετά την αποκάλυψη των email μεταξύ του Τζωρτζη Κουτσολιούτσου και ενός υπαλλήλου της εταιρίας και άσκησε ποινική δίωξη στους δύο για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και στον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότση για παράβαση καθήκοντος. Η υπόθεση παραπέμπεται με κλητήριο θέσπισμα ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Σημειώνεται, ότι από την επίδοση του θεσπίσματος οι κατηγορούμενοι έχουν 15 ημέρες για να προσφύγουν στην Εισαγγελία Εφετών.

Υπενθυμίζεται, ότι η συγκεκριμένη δικογραφία αποτελεί τμήμα αυτής που αρχειοθετήθηκε το περασμένο φθινόπωρο, όταν ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν είχαν προκύψει ενδείξεις σκόπιμης αδράνειας εκ μέρους του πρώην προέδρου και δύο μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην υπόθεση ελέγχου των οικονομικών στοιχείων και των ισολογισμών της Folli Follie. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2020 μετά την αποκάλυψη των email, o εισαγγελέας την ανέσυρε από το αρχείο και μετά τις ανωμοτί εξηγήσεις που δόθηκαν, έκρινε ότι προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος του πρώην προέδρου της ελεγκτικής αρχής.

Μαλιστα, φέρεται να κατέληξε στην κρίση ότι όταν αποκαλύφθηκε η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM), το Μάιο του 2018, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όφειλε να αναστείλει, δίχως καθυστέρηση, τη διαπραγμάτευση της μετοχής της FFG προκειμένου να μη ζημιωθούν με χιλιάδες ευρώ οι μέτοχοι της εταιρείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ