Όνειρα : Οιωνοί του μέλλοντος η απόδοση στρεσιογόνων καταστάσεων


Αλλά μπορούν πραγματικά να προβλέψουν πράγματα που δεν έχουν συμβεί ακόμα; Τα προγνωστικά όνειρα, με απλούς όρους, είναι όνειρα που σας δίνουν πληροφορίες για το μέλλον που διαφορετικά δεν θα έχετε. Ας πούμε ότι ονειρεύεστε τον αδερφό σας αφού δεν ακούσατε από αυτόν για μήνες. Την επόμενη μέρα, σας δίνει ένα τηλεφώνημα.

Ή, ίσως ξυπνάτε από ένα όνειρο με κάποια δυσάρεστα συναισθήματα, όπως τρόμο ή απογοήτευση. Αυτό δεν φαίνεται να βγάζει νόημα έως ότου κάτι σας τρομάξει ή σας απογοητεύσει λίγο αργότερα. Δεν μπορείτε να θυμηθείτε συγκεκριμένες λεπτομέρειες ονείρου, αλλά έχετε τα ίδια ίδια συναισθήματα.

Διαφορά προγνωστικής εμπειρίας από επιστημονική έρευνα

  • Η κατοχή μιας προγνωστικής εμπειρίας μπορεί να σας ενοχλήσει, ακόμα και όταν δεν διαθέτετε πολλά αποθέματα στο μέλλον.
  • Ενώ η επιστημονική έρευνα δεν έχει βρει στοιχεία που να υποστηρίζουν την ιδέα των προφητικών ονείρων, οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν όνειρα για γεγονότα ή περιστάσεις που συνέβη αργότερα.

Πρωγνωστικές εμπειρίες αναφέρουν το 1/3 των ανθρώπων

  • Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το ένα τρίτο των ανθρώπων αναφέρουν κάποιο είδος προγνωστικής εμπειρίας, συχνά με τη μορφή ενός ονείρου που φαίνεται να έγινε πραγματικότητα.
  • οι ανεπίσημες έρευνες έδειξαν αυτό το ποσοστό πολύ υψηλότερο, υποδηλώνοντας ότι περίπου ο μισός πληθυσμός είχε κάποιο προφητικό όνειρο.

Παραμόρφωση των αποτελεσμάτων

  • Τα αποτελέσματα των ερευνών μπορεί μερικές φορές να παραμορφωθούν, ανάλογα με το ποιος συμμετέχουν. Άτομα με ισχυρότερη πίστη στις ψυχικές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων των προγνωστικών ονείρων, τείνουν να έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να ερμηνεύσουν τα όνειρα ως προγνωστικά.
  • Οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στις ψυχικές εμπειρίες, από την άλλη πλευρά, πιθανότατα δεν θα εξετάσουν καν την πιθανότητα των ονείρων τους να προβλέψουν το μέλλον.
  • Συνοψίζοντας, έως ότου οι εμπειρογνώμονες διεξάγουν πιο εκτεταμένη έρευνα σχετικά με τα προγνωστικά όνειρα, δεν υπάρχει τρόπος να προσδιοριστεί πόσο συχνά συμβαίνουν ή ακόμα και αν πραγματικά συμβαίνουν.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για τα όνειρα και την σημασία τους

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ