Ενδομητρίωση : Συμβουλές για καλή σεξουαλική ζωή


Η ενδομητρίωση εμφανίζεται όταν ο ιστός που συνήθως ευθυγραμμίζει τη μήτρα σας αρχίζει να αναπτύσσεται έξω από αυτό. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει επώδυνη κράμπες κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως και κηλίδες μεταξύ περιόδων, αλλά τα αποτελέσματά της δεν σταματούν εκεί.

Πολλές γυναίκες βιώνουν χρόνιο πόνο και κόπωση ανεξάρτητα από την ώρα του μήνα – και για ορισμένες γυναίκες, η σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει αυτήν την ταλαιπωρία. Αυτό συμβαίνει επειδή η διείσδυση μπορεί να ωθήσει και να τραβήξει οποιαδήποτε ανάπτυξη ιστού πίσω από τον κόλπο και την κάτω μήτρα.

Μια ώρα πριν πιείτε αναλγητικό

  • Μπορεί να είστε σε θέση να μειώσετε τον πόνο που αισθάνεστε κατά τη διάρκεια του σεξ, εάν παίρνετε ένα εξωχρηματιστηριακό αναλγητικό, όπως η ασπιρίνη (Bayer) ή η ιβουπροφαίνη (Advil), τουλάχιστον μία ώρα πριν από τη σεξουαλική επαφή. Θα μπορούσατε επίσης να πάρετε ένα παυσίπονο, σύμφωνα με τις οδηγίες, μετά το σεξ, εάν η δυσφορία σας επιμένει.
Χρησιμοποιήστε λιπαντικό
  • Εάν έχετε ενδομητρίωση, τότε το λιπαντικό είναι ο καλύτερος φίλος σας,. Ορισμένες γυναίκες με ενδομητρίωση αισθάνονται πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ λόγω της κολπικής ξηρότητας ή της έλλειψης λίπανσης – είτε από διέγερση είτε από τεχνητή πηγή.
 Δοκιμάστε διαφορετικές θέσεις
  • Εάν έχετε ενδομητρίωση, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ορισμένες σεξουαλικές θέσεις θα σας προκαλέσουν έντονο πόνο. Η ιεραποστολική θέση τείνει να είναι η πιο οδυνηρή για τις γυναίκες με ενδομητρίωση λόγω του πώς γέρνει η μήτρα σας και το βάθος της διείσδυσης.

Βρείτε τον σωστό ρυθμό

  • Η βαθιά διείσδυση και η γρήγορη ώθηση μπορούν να επιδεινώσουν τον πόνο για πολλές γυναίκες με ενδομητρίωση. Η εύρεση του σωστού ρυθμού μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε λιγότερη δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ.
Βρείτε εναλλακτικές λύσεις κατά την διάρκεια του σεξ
  • Το σεξ δεν πρέπει να σημαίνει σεξουαλική επαφή. Το ερωτικό παιχνίδι, το μασάζ, το φιλί, ο αμοιβαίος αυνανισμός, το αμοιβαίο χτύπημα και άλλες εναλλακτικές λύσεις για τη διείσδυση μπορούν να φέρουν εσάς και τον σύντροφό σας πιο κοντά χωρίς να προκαλέσουν τα συμπτώματά σας. Συζητήστε με τον σύντροφό σας για τα πράγματα που σας ενεργοποιούν και πειραματιστείτε με όλες τις δραστηριότητες που μπορούν να σας χαρίσουν.

Ακολουθεί βίντεο για την ενδομητρίωση

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ