Σακχαρώδης διαβήτης : Η Θεραπεία Σεγμαλουτίδη από 14/06/21 στην Αθήνα


Mία παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία με εξειδίκευση στη διαχείριση και αντιμετώπιση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη, ανακοινώνει ότι η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη για τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, θα είναι διαθέσιμη, από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, στην Ελλάδα.

Τι είναι ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2

  • Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 είναι μια πολύπλοκη ασθένεια και παρά τη διαθεσιμότητα πολλών θεραπευτικών επιλογών, εξακολουθεί να παραμένει μία από τις κυριότερες αιτίες θνητότητας παγκοσμίως.1 Η νόσος του σακχαρώδη διαβήτη αναπτύσσεται όταν ο οργανισμός αδυνατεί μερικώς ή πλήρως να παράγει επαρκώς ινσουλίνη, μία ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας και συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Η αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα πάνω από τα φυσιολογικά όρια μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές για την υγεία επιπλοκές.

Διατίθεται στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των κλινικών ερευνών

  • Η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη διατίθεται στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση μίας σειράς κλινικών δοκιμών παγκοσμίως στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 ενήλικες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών έδειξαν αρκετά ικανοποιητική βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου, ευνοϊκή επίδραση στο σωματικό βάρος, καθώς και καρδιαγγειακό όφελος, σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.3-9

Όσα είπε ο γενικός διευθυντής της Novo Nordisk Hellas

  • Έχουμε δεσμευτεί να αναπτύξουμε καινοτόμα φαρμακευτικά σκευάσματα για τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο του σακχαρώδη διαβήτη και είμαστε ενθουσιασμένοι που η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη, θα είναι διαθέσιμη, από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 στην Ελλάδα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Novo Nordisk Hellas, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου. «Ως μία εβδομαδιαία θεραπεία που δείχνει αξιοσημείωτη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και του σωματικού βάρους, καθώς και σημαντική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών συμβαμάτων, πιστεύουμε ότι η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη θα βοηθήσει στην κάλυψη των πραγματικών και σοβαρών αναγκών όσων ζουν με τη νόσο του σακχαρώδη διαβήτη.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ