Ρετινόλη : Ο Ρόλος της στην επιδερμίδα

Η ρετινόλη είναι ένας τύπος ρετινοειδούς, που παρασκευάζεται από βιταμίνη Α . Αντί να αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, όπως κάνουν πολλά άλλα προϊόντα αντιγήρανσης και ακμής, τα μικρά μόρια που αποτελούν τη ρετινόλη πηγαίνουν βαθιά κάτω από την επιδερμίδα (εξωτερικό στρώμα του δέρματος) στο δέρμα σας.

Μόλις βρεθεί σε αυτό το μεσαίο στρώμα του δέρματος, η ρετινόλη βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών για την ενίσχυση της παραγωγής ελαστίνης και κολλαγόνου. Αυτό δημιουργεί ένα «παλλόμενο» αποτέλεσμα που μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των διογκωμένων πόρων. Ταυτόχρονα, η ρετινόλη έχει μια απολεπιστική επίδραση στην επιφάνεια του δέρματος που μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω την υφή και τον τόνο.

Η ρετινόλη βοηθά στην θεραπεία της σοβαρής ακμής

  • Η ρετινόλη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία της σοβαρής ακμής, καθώς και των σχετικών ουλών. Βοηθά να διατηρήσετε τους πόρους σας ξεμπλοκαρισμένους δημιουργώντας κωμολυτικούς παράγοντες για να αποτρέψετε το σχηματισμό κωμωδών ή κηλίδων. Για σοβαρή ακμή, ο δερματολόγος σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα αντιβιοτικό σε συνδυασμό με τη θεραπεία με ρετινόλη. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστούν έως και έξι εβδομάδες για να δείτε βελτιώσεις στις αλλαγές σας.
  • Η ρετινόλη έχει επίσης αποδειχθεί ότι ισορροπεί τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος. Τα ήπια αποτελέσματα απολέπισης βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια υγρασίας. Αυτό μπορεί να ωφελήσει ακόμη και το λιπαρό δέρμα ελέγχοντας την υπερβολική παραγωγή σμήγματος στους πόρους σας.

Η χρήση της

  • Ακμή
  • Λεπτές γραμμές
  • Ρυτίδες
  • Κηλίδες ηλικίας (ήλιος), φακίδες και άλλα σημάδια βλάβης από τον ήλιο, που μερικές φορές ονομάζονται Φωτογήρανση
  • Άνιση υφή του δέρματος
  • Μέλασμα και άλλοι τύποι υπερχρωματισμού
  • Μεγάλους πόρους που προκαλούνται από ακμή, λιπαρό δέρμα ή απώλεια κολλαγόνου

Για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από το προϊόν περιποίησης δέρματος που περιέχει ρετινόλη, πρέπει να το χρησιμοποιείτε καθημερινά. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες έως ότου δείτε σημαντικές βελτιώσεις.

Ακολουθεί βίντεο για την Ρετινόλη

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ