G7: ΗΠΑ και Βρετανία έχουν «άφθαρτη σχέση» είπε ο Μπόρις Τζόνσον


Η συμμαχία μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου θα έπρεπε να είναι γνωστή ως η «άφθαρτη σχέση» (indestructible relationship) είπε στο BBC o Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στο BBC αφού συνάντησε για πρώτη φορά τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Όπως τόνισε, οι συνομιλίες με τον Μπάιντεν, που μετέβη στο Κόρνγουολ για τη σύνοδο της G7, ήταν «εκπληκτικές».

Στην ατζέντα της συνόδου βρίσκονται τα εμβόλια και η κλιματική αλλαγή. Ο Βρετανός πρωθυπουργός επέμεινε πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν τον επέπληξε σχετικά με τις εντάσεις στη Βόρεια Ιρλανδία κατά τη μετά το Brexit εποχή. Ωστόσο, όπως σημειώνει το BBC, o Μπάιντεν λέγεται πως έχει «βαθύ προβληματισμό» για την εν λόγω κατάσταση.

Στο πλαίσιο της G7 συναντώνται οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου δια ζώσης για πρώτη φορά μετά την πανδημία.

Εν όψει της συνόδου ο Τζόνσον δεσμεύτηκε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα δώριζε πάνω από 100 εκατ. εμβόλια σε φτωχότερες χώρες κατά το επόμενο έτος, ενώ ο Μπάιντεν υποσχέθηκε 500 εκατ. δόσεις εμβολίων της Pfizer σε 92 χώρες χαμηλών και μέσων εισοδημάτων, καθώς και στην Αφρικανική Ένωση.

Οι χώρες της G7 αναμένεται να συμφωνήσουν στην παροχή ενός δισ. δόσεων εμβολίου, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να τελειώσει η πανδημία το 2022.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ