FDA ΗΠΑ: Λέει στην Johnson & Johnson να πετάξει 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 λόγω ανησυχιών μόλυνσης


FDA ΗΠΑ: Η Johnson & Johnson αρνήθηκε να σχολιάσει μια έκθεση της Υπηρεσίας Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων FDA που λέει ότι πρέπει να πεταχτούν 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 που παράχθηκαν σε μια προβληματική εγκατάσταση στο Μέριλαντ λόγω ανησυχιών για πιθανή μόλυνση. Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε από τους New York Times, αναφέρει ότι ενέκρινε δύο παρτίδες του εμβολίου που παρήχθησαν στην εγκατάσταση Emergent BioSolutions στη Βαλτιμόρη, αλλά ότι διαπίστωσε πως “πολλές άλλες παρτίδες” δεν είναι κατάλληλες για χρήση. Η FDA σημείωσε επίσης σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή ότι “επιπλέον παρτίδες είναι ακόμη υπό εξέταση και ότι ο οργανισμός θα κρατήσει το κοινό ενήμερο όταν ολοκληρωθεί η εξέταση.”

Προς το παρόν, ο οργανισμός δήλωσε ότι “δεν είναι ακόμη έτοιμος να συμπεριλάβει το εργοστάσιο Emergent BioSolutions στο Janssen EUA ως εξουσιοδοτημένη μονάδα παραγωγής” και συνεχίζει να “επεξεργάζεται ζητήματα εκεί με τη διαχείριση της Janssen και της Emergent BioSolutions”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία κλήθηκε να απορρίψει δόσεις από την προβληματική εγκατάσταση.

Η FDA έχει επανειλημμένα αναφέρει την Emergent για προβλήματα που αφορούν κακώς εκπαιδευμένους υπαλλήλους, ραγισμένα φιαλίδια και προβλήματα μούχλας, σύμφωνα με το Associated Press.

Ένας εκπρόσωπος της Johnson & Johnson αρνήθηκε να σχολιάσει στη Fox News σχετικά με το θέμα.

Η εξέλιξη ακολουθεί επίσης μια αναφορά ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ανέστειλαν τις νέες αποστολές του εμβολίου σε μια προσπάθεια να ανακουφίσουν τη συσσώρευση των δόσεων από τα κράτη.

Η Wall Street Journal ανέφερε την Πέμπτη ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σταμάτησαν προσωρινά τη διαθεσιμότητα σε πολιτείες, καθώς αρκετοί είχαν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την απώλεια δόσεων που δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Η καθυστέρηση εν μέρει προέρχεται από την παύση των 11 ημερών κατά την οποία τα ραντεβού ακυρώθηκαν και επαναπρογραμματίστηκαν ως εμβόλια Moderna ή Pfizer-BioNTech.

Η FDA κινήθηκε επίσης για να εκκαθαρίσει το πιθανό καθυστερημένο χρονικό διάστημα επεκτείνοντας τις ημερομηνίες λήξης των δόσεων κατά αρκετές εβδομάδες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ