Υπουργείο Υγείας Ινδία: Σύσταση για πλήρη εμβολιασμό των εργαζομένων πρώτης γραμμής


Υπουργείο Υγείας Ινδία: Το Υπουργείο Υγείας της Ινδίας συνέστησε στα κράτη να βελτιώσουν την κάλυψη δεύτερων δόσεων των εμβολιασμών COVID-19 μεταξύ του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης και των εργαζομένων πρώτης γραμμής. Σε συνάντηση την Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας της Ένωσης Ρατζές Μπουσάν τόνισε την καθυστερημένη κάλυψη μεταξύ της ομάδας, την οποία φέρεται να την αποκαλεί «αιτία σοβαρής ανησυχίας», ανά πολλές ειδήσεις. Αναφέρθηκε ένας εθνικός μέσος όρος 82% στη χορήγηση πρώτης δόσης μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, ενώ η χορήγηση της δεύτερης δόσης μειώθηκε στο 56%.

Τουλάχιστον μισή δωδεκάδα πολιτειών έπεσε κάτω από τον εθνικό μέσο όρο.

Εν τω μεταξύ, η κάλυψη πρώτης δόσης για τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή αυξήθηκε στο 85%, με την κάλυψη της δεύτερης δόσης να πέφτει στο 47%.

Σχεδόν 20 καταστάσεις αναφέρθηκαν κάτω από τον εθνικό μέσο όρο χορήγησης δεύτερης δόσης.

Τα ιδιωτικά νοσοκομεία σε ορισμένες πολιτείες κατηγορήθηκαν για τη σύντομη κάλυψη. Ωστόσο, οι ελλείψεις στους εμβολιασμούς επεκτείνονται περαιτέρω.

Το Reuters ανέφερε ότι περισσότεροι άνδρες έχουν λάβει εμβολιασμούς στην Ινδία, με διαφορές να επηρεάζουν και εκείνους στις αγροτικές περιοχές. Αναφέροντας κυβερνητικά στοιχεία, το κατάστημα σημείωσε περίπου 101 εκατομμύρια εμβολιασμένους άνδρες ή 17% περισσότερο από τις γυναίκες.

Οι άντρες λένε ότι αντιπροσωπεύουν το 54% όλων αυτών που εμβολιάστηκαν.

Τα νέα έρχονται για μια παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και συνδέθηκε με το 6% των λοιμώξεων στις ΗΠΑ και έχει γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να εξαπλωθεί πιο εύκολα από το αρχικό στέλεχος και θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας, δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα από τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας έδειξαν ότι δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer, υπήρχε 88% αποτελεσματικότητα έναντι της παραλλαγής Delta.

Τρεις εβδομάδες μετά από μία εφάπαξ δόση, τα εμβόλια Pfizer και AstraZeneca ήταν 33% αποτελεσματικά κατά της συμπτωματικής νόσου που προήλθε από την παραλλαγή Delta, υπογραμμίζοντας τη σημασία μιας δεύτερης δόσης, δήλωσε ο Fauci. Στην Αγγλία, το εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος B.1.1.7 έχει δώσει τη θέση του στην παραλλαγή που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

“Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο Fauci, τονίζοντας την ανάγκη ολοκλήρωσης της σειράς εμβολιασμού. “Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, εμβολιαστείτε.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ