Προσωρινή τριχόπτωση : Τρόποι για να επιμηκύνετε το προσδόκιμο της τρίχας


Το Telogen effluvium διαφέρει από τη διαταραχή της τριχόπτωσης που ονομάζεται alopecia areata . Μεγάλες ποσότητες μαλλιών ενός ατόμου μπορεί να πέσουν, αλλά είναι συχνά προσωρινές και τα μαλλιά συνήθως μεγαλώνουν πίσω.

Τι είναι το telogen effluvium;

  • Ένα άτομο με αυτή την πάθηση δεν χάνει όλα τα μαλλιά του, αν και μπορεί να γίνει αισθητά λεπτό.
  • Το Telogen effluvium είναι μια μορφή τριχόπτωσης που χαρακτηρίζεται από αραίωση μαλλιών ή αύξηση της αποτρίχωσης. Εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες και συνήθως προκαλείται από διαταραχή του κύκλου των μαλλιών.

Ο κύκλος των μαλλιών έχει συνήθως τρεις φάσεις:

  1. Αναγενής ή φάση ανάπτυξης.
  2. Catagen ή μεταβατική φάση.
  3. Telogen ή φάση ανάπαυσης.
  • Το telogen effluvium σχετίζεται με τη φάση telogen. Κανονικά,5 έως 10 τοις εκατό των μαλλιών ενός ατόμου βρίσκεται σε φάση τελογόνου ανά πάσα στιγμή.
  • Με το telogen effluvium, η αναγεννητική φάση επιβραδύνεται, πράγμα που σημαίνει ότι λιγότερες τρίχες εισέρχονται στα επόμενα δύο στάδια. Με αυτήν την κατάσταση, περίπου το 30 τοις εκατό των θυλακίων τρίχας μετακινούνται στη φάση telogen, πράγμα που σημαίνει ότι συμβαίνει αποβολή μαλλιών.
Θεραπευτική αγωγή και αύξηση προσδόκιμου τρίχας
  • Η θεραπεία για το telogen effluvium εξαρτάται από το τι προκαλεί την τριχόπτωση. Μόλις η σκανδάλη έχει καθοριστεί και αντιμετωπιστεί, ο κύκλος των μαλλιών θα πρέπει να ομαλοποιηθεί και τα μαλλιά θα αρχίσουν να μεγαλώνουν ξανά και θα καταφέρουν να ισχυροποιήσουν την τρίχα και αυτόματα να επιμηκύνουν το προσδόκιμο της.

Οι επιλογές θεραπείας περιλαμβάνουν

  • αντιμετώπιση των διατροφικών ελλείψεων μέσω της διατροφής
  • μη χειρουργική αντικατάσταση μαλλιών
  • θεραπεία αντικατάστασης ορμονών για άτομα που αντιμετωπίζουν εμμηνόπαυση
  • συμβουλευτική υποστήριξη για τη διαχείριση του άγχους ή του άγχους

Τι πρέπει να αποφύγετε

Ένα άτομο πρέπει να προσπαθήσει να αποφύγει χημικές ή θερμικές θεραπείες που θα μπορούσαν να βλάψουν τα μαλλιά. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν το θερμικό στιλ και τη θερμική επεξεργασία, όπως το κατσάρωμα ή το περπάτημα στα μαλλιά.

Ακολουθεί βίντεο για την τριχόπτωση

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ