Θάνατοι από τον κορωνοϊό: 2 εκ. άνθρωποι πέθαναν παγκοσμίως

Παγκοσμίως, περίπου 12.000 με 13.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από COVID-19 ημερησίως την τελευταία εβδομάδα. Οι θάνατοι αυξάνονται σταθερά από τον Οκτώβρη, όταν περίπου 5.500 άνθρωποι πέθαιναν καθημερινά παγκοσμίως. Ο συγκλονιστικός αριθμός θανάτων από το COVID- 19 εντείνει τον επείγοντα χαρακτήρα των παγκόσμιων προσπαθειών για τη διανομή εμβολίων κορωνοϊού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι η δίκαιη κατανομή των εμβολίων θα είναι απαραίτητη για να σταματήσει η εξάπλωση της πανδημίας, αν και το 95% των εμβολίων που έχουν διανεμηθεί μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί σε μόλις 10 χώρες.

Περισσότεροι κάτοικοι των ΗΠΑ πέθαναν μετά την σύναψη συμβάσεων COVID-19 από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Περισσότεροι από 389.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από τον ιό, ενώ ακολουθεί η Βραζιλία, με περισσότερους από 207.000 θανάτους, και η Ινδία, με σχεδόν 152.000. Οι Η.Π.Α. επίσης ηγούνται παγκοσμίως ανά αριθμό αναφερόμενων λοιμώξεων. Περισσότεροι από 23,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό, COVID-19 ήταν πιθανόν η 3η αιτία θανάτου στις ΗΠΑ το 2020· όταν οι προκαταρκτικοί αριθμοί από πέρυσι συγκρίνονται με το 2018, δείχνουν ότι περισσότεροι κάτοικοι των ΗΠΑ πέθαναν από COVID-19 το 2020 παρά από εγκεφαλικά επεισόδια, ατυχήματα ή νόσο Αλτσχάιμερ.

Η επίτευξη ανοσίας της αγέλης µέσω εμβολιασμού είναι ακόμη πολύ μακριά. Στις ΗΠΑ, λιγότερο από το 3% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί μέχρι στιγμής, ενώ ειδικοί εκτιμούν ότι τουλάχιστον το 75% των ανθρώπων θα πρέπει να εμβολιαστούν. Συνεπώς, η διακοπή περισσότερων θανάτων από COVID- 19 τις προσεχείς εβδομάδες θα απαιτήσει από τα άτομα να συνεχίσουν να λαμβάνουν τα μέτρα που λένε οι ειδικοί ότι είναι απαραίτητα για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού: διαμονή στο σπίτι, φορώντας μάσκες και διατηρώντας απόσταση μεταξύ τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here