23 Απριλίου 2024

Γήρανση : Μελέτες στοχεύουν να αντιστρέψουν το προσδόκιμο διαδικασίας της


Η γήρανση είναι αναπόφευκτη, αλλά ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα αποτελέσματα της γήρανσης μπορούν να αντιστραφούν. Με απλά λόγια, η γήρανση ορίζεται ως η διαδικασία της γήρανσης, η οποία περιλαμβάνει έναν αριθμό βιολογικών μηχανισμών που οδηγούν σε επιδείνωση της υγείας – τόσο γνωστική όσο και φυσική – με την πάροδο του χρόνου.

H γήρανση είναι αναπόφευκτη. Ενώ πολλοί από εμάς θα θέλαμε να σταματήσουμε το ρολόι και να αποφύγουμε να σβήσουμε αυτά τα κεριά γενεθλίων , μια αδιαμφισβήτητη υπενθύμιση ότι είμαστε άλλο ένα έτος μεγαλύτερης ηλικίας , είναι πέρα ​​από τα πεδία της ιατρικής επιστήμης.

Μείωση η αντιστροφή της γήρανσης

  • Αυτό που μπορεί να προσεγγιστεί μια μέρα, ωστόσο, είναι τρόποι μείωσης ή αντιστροφής των επιπτώσεων της γήρανσης και δεν μιλάμε για αντιγηραντικές κρέμες προσώπου ή για αισθητική χειρουργική.

Στρατηγικές που επικεντρώνονται οι μελέτες

  •  Οι μελέτες έχουν επικεντρωθεί σε στρατηγικές που θα μπορούσαν να καταπολεμήσουν τη γήρανση στον πυρήνα της  τις κυτταρικές διαδικασίες που συμβάλλουν σε ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία και αλλαγές στη φυσική μας εμφάνιση καθώς γερνάμε.

Διεύρυνση βιολογικών αιτιών

  • Σε αυτό το επίκεντρο, διερευνούμε τις βιολογικές αιτίες της γήρανσης, διερευνούμε ποιες στρατηγικές προτείνουν οι ερευνητές για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης και εξετάζουμε τι μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πιθανότητες υγιούς γήρανσης.

Γενετική θεωρία γήρανσης
  • Οι επιπτώσεις της γήρανσης είναι αποτέλεσμα πολλών γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων και αυτές οι επιπτώσεις διαφέρουν από άτομο σε άτομο.
  • Η γενετική θεωρία γήρανσης υποδηλώνει ότι, όπως και το χρώμα και το ύψος των μαλλιών, η διάρκεια ζωής μας επηρεάζεται από τα γονίδια που κληρονομούμε από τους γονείς μας.
  • Μια τέτοια θεωρία μπορεί να είναι αληθινή. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά των γονέων που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής είναι πιο πιθανό να ζήσουν μια μεγαλύτερη ζωή μόνοι τους.
Οξειδωτικό στρες και μήκος τελομερών
  • Το DNA μας συσσωρεύει ζημιές από περιβαλλοντικές εκθέσεις καθώς γερνάμε. Ενώ τα κύτταρα είναι σε θέση να αποκαταστήσουν το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ζημιάς, μερικές φορές είναι πέρα ​​από την επισκευή.

Ακολουθεί βίντεο για την γήρανση

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ