Κοινωνία Παρατήρηση: Τα ποσοστά γεννήσεων μειώθηκαν νωρίς στην πανδημία

Κοινωνία Παρατήρηση: Μία από τις ενδιαφέρουσες κοινωνικές παρατηρήσεις κατά την εποχή του κορωνοϊού είναι οι αλλαγές στις τάσεις της εγκυμοσύνης και των γεννήσεων. Η εποχή της πανδημίας έχει προφανώς επιβραδύνει τα ποσοστά σύλληψης. Από την άλλη πλευρά, η χαλάρωση του κλειδώματος μπορεί να σηματοδοτεί την έναρξη μιας έκρηξης γεννήσεων. Και οι δύο αυτές τάσεις σχετίζονται με την οικονομία των ΗΠΑ, βάσει έρευνας που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Michigan. Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Dr. Molly Stout: «Τα ποσοστά γεννήσεων μειώθηκαν νωρίς στην πανδημία, αλλά αναμένουμε σύντομα μια δραματική ανάκαμψη». Το βασίζει σε μια ανασκόπηση των ηλεκτρονικών αρχείων υγείας για μια ομάδα εγκυμοσύνης.

Αυτές οι αναλύσεις επέτρεψαν να αναπτυχθεί ένα μοντέλο για επεισόδια εγκυμοσύνης, ένα που πρέπει να αντέξει σε άλλες κοινωνικές αλλαγές.

Το μοντέλο προσφέρει μια νέα αντίληψη για τις αναπαραγωγικές επιλογές, την αύξηση του πληθυσμού και τα ποσοστά γονιμότητας.

Είναι ενδιαφέρον ότι παρόμοια μοτίβα παρατηρήθηκαν, αν και λιγότερο εξελιγμένα μοντέλα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας γρίπης του 1918, της Μεγάλης Ύφεσης το 1929 και της ύφεσης του 2008.

Με άλλα λόγια, ισχυροί εξωτερικοί παράγοντες σχετίζονται με αλλαγές στις συμπεριφορές, ειδικά σε σχέση με τη σύλληψη.

Υπάρχει μια σειρά παραγόντων που εξηγούν την ανασκόπηση του 2021, όπως το άγχος και οι χρονικές πιέσεις.

Πίσω από αυτά βρίσκεται η οικονομική αβεβαιότητα, η έλλειψη φροντίδας παιδιών ή η πρόσβαση σε τυπικά συστήματα υποστήριξης παιδιών.

Υπάρχουν σχετικοί παράγοντες με τον ρόλο των γυναικών στην εργασία. Για παράδειγμα, στο ίδρυμα που μελετήθηκε, ο όγκος της εγκυμοσύνης μειώθηκε κατά περίπου 14% (χρησιμοποιώντας τα πιο περιοριστικά μέτρα κορωνοϊού).

Αυτή η νέα ανασκόπηση θα επιτρέψει στα νοσοκομεία και τις κυβερνητικές υπηρεσίες να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα για τη δυναμική του πληθυσμού.

Η κατανόηση αυτού μπορεί να βοηθήσει στον σχεδιασμό χωρητικότητας του νοσοκομείου καθώς και στη λειτουργία προγραμμάτων προώθησης της υγείας.

Επιπλέον, οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα είναι σε θέση να εκτιμήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το μέγεθος της οικονομίας και, από αυτό, το μοντέλο του πληθυσμού που εργάζεται ή γερνά. Δεδομένου ότι η μελέτη βασίστηκε σε ένα ιατρικό ίδρυμα (ένα ακαδημαϊκό κέντρο τριτοβάθμιας περίθαλψης), τότε θα χρειαστεί περαιτέρω έρευνα για να εκτιμηθεί πόσο εφαρμόσιμο είναι το μοντέλο στις υπόλοιπες ΗΠΑ (και ίσως παγκοσμίως).

Η έρευνα εμφανίζεται στο JAMA Network Open, με τίτλο «Χρήση ηλεκτρονικών ιατρικών αρχείων για την εκτίμηση των αλλαγών στην εγκυμοσύνη και τα ποσοστά γέννησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19».

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ