Στο «σκληρό ροκ» ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Τσίπρας περνάει στην αντεπίθεση


Αποφασισμένοι να ανεβάσουν υψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης σε όλα τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, αρχής γενομένης από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το εργασιακό νομοσχέδιο εμφανίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, σε μία τακτική που θα θυμίζει έντονα το παραδοσιακό «σκληρό ροκ».

«Πρέπει να αρχίσουμε να κινούμαστε επιθετικά, όχι αμυντικά». Αυτή η φράση που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, στη προ ημερών συνάντηση που πραγματοποίησε με εργαζόμενους σε επισφαλείς συνθήκες, φανερώνει πλήρως τη διάθεση του για το επόμενο διάστημα και δεν αφορούσε σε καμία περίπτωση μόνο τα εργασιακά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει σαφές στους στενούς του συνεργάτες ότι το κόμμα τους δεν πρέπει απλά και μόνο να παρακολουθεί και να ακολουθεί τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, αλλά να δημιουργεί, παράλληλα, και τη δική του ατζέντα πάνω στα ζητήματα που απασχολούν τη κοινωνία.

Παράδειγμα επιτυχημένο αυτού του σκεπτικού, αποτελεί η ανάδειξη του θέματος των δανείων της Νέας Δημοκρατίας – μία υπόθεση που αν και φαίνεται να μην απασχολεί άμεσα την επικαιρότητα, οδήγησε το πολιτικό παιχνίδι στο «τερέν» που ήθελε η αξιωματική αντιπολίτευση. Όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, η πίεση που ασκήθηκε προς τη κυβερνητική παράταξη από τη δική τους τη πλευρά, ανάγκασε επιτέλους τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί σε ένα δύσκολο για εκείνη θέμα και να τη φέρει σε δύσκολη θέση.

Ήταν τόσο δυσάρεστη η τροπή που πήρε η υπόθεση για τη Πειραιώς, που ανάγκασε ακόμα και τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, να προχωρήσει σε μία κίνηση άνευ προηγουμένου στα κοινοβουλευτικά χρονικά της Μεταπολίτευσης, απαγορεύοντας στον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό να πάρει τον λόγο στην Ολομέλεια, ώστε να μην αναφερθεί ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας στο επίμαχο ζήτημα.

Στη Κουμουνδούρου, άλλωστε, θεωρούν ότι υπήρξε παρέμβαση -μέσα από το περίφημο σκονάκι που έφτασε στην έδρα του Προέδρου της Βουλής- από το πρωθυπουργικό γραφείο και πως ο Κ. Τασούλας δεν προχώρησε μόνος του σε αυτή την αντιθεσμική συμπεριφορά. Το επεισόδιο αυτό, που ήρθε να προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο συγκρούσεων για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής, δεν θα ξεχαστεί εύκολα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί στο τέλος να επικράτησαν οι ψύχραιμες φωνές και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην κατέθεσε εν τέλει πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του Προέδρου της Βουλής, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να επανέλθει στο τραπέζι σε περίπτωση που συναντήσουν ξανά τέτοια συμπεριφορά.

Στόχος της Κουμουνδούρου, είναι να βρίσκει όσο πιο συχνά γίνεται αντίστοιχες ρωγμές με τα δάνεια της ΝΔ και να τις αξιοποιεί προς όφελος της. Προς ώρας, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από ολόκληρη τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να είναι προετοιμασμένη πλήρως για τη σύγκρουση για το εργασιακό νομοσχέδιο, έτσι ώστε να καταρρίψουν ένα προς ένα όλα τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί «φιλεργατικού» νομοσχεδίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ