Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα ποινική δίωξη για βιασμό σε βάρος του σκηνοθέτη


Τρίτη κατά σειρά ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού ασκήθηκε σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, που χειρίζεται όλες τις υποθέσεις κακοποίησης στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά σε τέταρτη καταγγελία που έγινε σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη ενώπιον της 19ης ανακρίτριας το προηγούμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την πρώτη δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του σκηνοθέτη για το κακούργημα του βιασμού ανηλίκων κατά συρροή -δικογραφία για την οποία κρίθηκε προφυλακιστεός- η εισαγγελία της Αθήνας άσκησε στις 31 Μαρτίου νέα δίωξη σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για βιασμό, ενώ μόλις σήμερα ασκήθηκε και τρίτη δίωξη για βιασμό ανηλίκου.

Ο εισαγγελέας οδηγήθηκε στην άσκηση και τρίτης δίωξης έπειτα από την κατάθεση στην 19η ανακρίτρια ενός 24χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών. Το φερόμενο θύμα προσήλθε στην ανακρίτρια ως μάρτυρας, αλλά κατήγγειλε και τη δική του κακοποίηση. Σύμφωνα πληροφορίες, ο 24χρονος φέρεται να υποστήριξε πως ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τον «ψάρεψε» στον δρόμο και πως ο βιασμός του έγινε στο σπίτι του ηθοποιού όταν τον κάλεσε κάποια στιγμή και αυτός, ανυποψίαστος για όσα θα ακολουθούσαν, πήγε.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας φέρεται να αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης με «πρωταγωνιστή» τον γνωστό ηθοποιό και για τα οποία είχε γνώση, καθώς φαίνεται να ήταν ο ίδιος παρών όταν αυτά συνέβησαν.

Μετά την αποτίμηση της κατάθεσης αυτής από την ανακρίτρια, ο φάκελος εστάλη στον εισαγγελέα, ο οποίος έστειλε την σχετική παραγγελία για να ληφθούν ανωμοτί εξηγήσεις από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο τμήμα ασφαλείας Τριπόλεως και αποφάσισε τελικά να του ασκήσει διώξη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ