Δανία: Σε απεργία το νοσηλευτικό προσωπικό με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις


Το ένα δέκατο των νοσηλευτών/νοσηλευτριών της Δανίας θα κατέβει σε απεργία μετά την απόρριψη της μισθολογικής συμφωνίας που διαπραγματεύτηκε το συνδικάτο τους. 

Το ένα δέκατο των Ολλανδών νοσηλευτών/νοσηλευτριών και τεχνικώνακτινολογικών εργαστηρίων στη Δανία θα απεργήσει το Σάββατο μετά την καταψήφιση από τα μέλη του μιας μισθολογικής συμφωνίας στην οποία είχε καταλήξει το συνδικάτο τους, ανέφερε σήμερα το συνδικάτο των νοσηλευτών.

Η απεργία, που ξεκινά το πρωί του Σαββάτου, περιλαμβάνει 5.350 νοσηλευτές/νοσηλεύτριες, περίπου το 10% του νοσηλευτικού προσωπικού, δήλωσε στο Reuters η Οργάνωση Δανών Νοσηλευτών. Δεν ανέφερε πόσο θα διαρκέσει η απεργία.

“Η δυσαρέσκεια για τους μισθούς έχει αυξηθεί πάρα πολύ”, δήλωσε η πρόεδρος του συνδικάτου Γκρέτε Κρίστενσεν.

“Την ίδια στιγμή, έπειτα από ενάμισι χρόνο με τον κορονοϊό, είμαστε σε μια θέση όπου οι νοσηλευτές/νοσηλεύτριες δουλεύουν πολύ περισσότερες ώρες κάθε μέρα σε ένα εργασιακό περιβάλλον που ήταν ήδη πιεσμένο”, πρόσθεσε η Κρίστενσεν.

Οι νοσηλευτές είχαν περιθώριο μέχρι και χθες, Κυριακή, να ψηφίσουν σε μια πρόταση για μια νέα συλλογική σύμβαση ανάμεσα σε δημόσιους οργανισμούς και το συνδικάτο. Περίπου το 65,5% των ψήφων ήταν κατά της πρότασης, ενώ το 34,5 υπέρ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ