Αθλητισμός Δέρμα: Η άσκηση οφελεί τη υγεία του δέρματος [vid]


Συνήθως, τα άτομα με ευαίσθητο ή επιρρεπές στην ακμή δέρμα και όσοι έχουν ψωρίαση ανησυχούν ότι η άσκηση μπορεί να επιδεινώσει τις δερματικές προκλήσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, στα οφέλη της τακτικής σωματικής δραστηριότητας περιλαμβάνεται και η ενίσχυση της δερματικής υγείας. Σημειώνεται ότι, εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα δερματικής φύσης, αφενός είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο και αφετέρου ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε ελαφρώς τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, εάν επιλέξετε να ασκηθείτε.

Τα οφέλη της άσκησης στην υγεία του δέρματος

  • Βελτιωμένη ροή αίματος για θρέψη των κυττάρων

Όταν ασκούμαστε, η λειτουργία των καρδιακών μυών ενισχύεται. Με την σειρά της η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος επιτρέπει στο οξυγόνο να κυκλοφορεί ελεύθερα στο σώμα μας. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κύτταρα του σώματός μας, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του δέρματος, τρέφονται από τη βελτιωμένη ροή του αίματος, πράγμα που επιτρέπει την αποτελεσματικότερη αποκατάσταση των κυττάρων.

  • Η βελτιωμένη ροή αίματος αφαιρεί τις τοξίνες από το δέρμα

Εκτός από την αποτελεσματικότερη παροχή ζωτικών θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα του σώματος, η βελτιωμένη ροή αίματος σημαίνει επίσης ότι οι τοξίνες απομακρύνονται πιο αποτελεσματικά από το σώμα. Καθώς, η ροή του αίματος και του οξυγόνου στο σώμα αυξάνονται, τα κύτταρα σας παίρνουν πιο γρήγορα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται και επηρεάζονται λιγότερο από τις επιβλαβείς συνέπειες των τοξινών. Σημειώνεται ότι οι τοξίνες είναι οτιδήποτε βρίσκεται στον οργανισμό μας σε περιεκτικότητα μεγαλύτερη από αυτήν που έχουμε ανάγκη. Με άλλα λόγια, ακόμα και θρεπτικές ουσίες, όπως οι βιταμίνες, μπορεί να μετατραπούν σε τοξίνες αν τις λάβουμε σε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες ή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

  • Η μείωση του στρες βελτιώνει τα συμπτώματα των χρόνιων δερματικών παθήσεων

Είναι γνωστό ότι το άγχος προκαλεί αποκρίσεις στο σώμα που μπορούν να εξελιχθούν στα γνωστά μας ψυχοσωματικά συμπτώματα ή αλλεργικές δερματικές αντιδράσεις. Η άσκηση μειώνει τις ορμονικές και ανοσολογικές αντιδράσεις του σώματος στο άγχος, ελαχιστοποιώντας μακροπρόθεσμα τα συμπτώματα του άγχους στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος.

Ακολουθεί βίντεο με τα οφέλη της άσκησης στη δερματική υγεία:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ