Ακυρώσεις τουριστικών πακέτων για την Ελλάδα από την βρετανική TUI


Στην ακύρωση ταξιδιωτικών προγραμμάτων μέχρι τις 11 Ιουλίου σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, προχώρησε ο βρετανικός tour operator TUI UK, επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τα ταξίδια.

Στο πλαίσιο αυτό η TUI ακύρωσε τα πακέτα της με προορισμό τη Ζάκυνθο μέχρι και τις 28 Ιουνίου και τα πακέτα της με προορισμό τις Κρήτη (Χανιά), Καβάλα, Κεφαλονιά, Μύκονο, Πρέβεζα, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο και Θεσσαλονίκη, έως και τις 4 Ιουλίου.

Ο μεγαλύτερος tour operator της Μεγάλης Βρετανίας ανέφερε τα εξής σε ανακοίνωσή του: «Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ευελιξία και επιλογές αυτό το καλοκαίρι, οπότε, όπου τα σύνορα είναι ανοιχτά και το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου (FCDO) επιτρέπει τα ταξίδια, θα υλοποιήσουμε τα προγράμματά μας, όπως αυτά έχουν προγραμματιστεί. Επανεξετάζουμε συνεχώς το πρόγραμμα διακοπών και τις ακυρώσεις, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ενημερώσεις κάθε τρεις εβδομάδες, με την επόμενη ενημέρωση να αναμένεται στις 24 Ιουνίου».

Να σημειωθεί πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην «πορτοκαλί λίστα» της Μεγάλης Βρετανίας, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν από τη χώρα μας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα δέκα ημερών και να υποβάλλονται δύο φορές σε διαγνωστικό τεστ για Covid-19, κάτι που λειτουργεί αποθαρρυντικά στους επίδοξους τουρίστες.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ