Μεταλλάξεις Εμβόλια: Η παραλλαγή δέλτα εμφανίζεται σε ασθενείς πλήρως εμβολιασμένους στο Κάλγκαρι του Καναδά

Μεταλλάξεις Εμβόλια: Δύο κρούσματα COVID-19 σε ένα νοσοκομείο στο Κάλγκαρι που συνδέονται με την πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού την Delta έχουν αυξηθεί σε 22 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των 10 που εμβολιάστηκαν πλήρως. Σύμφωνα με το Globe and Mail, ο Kerry Williamson, εκτελεστικός διευθυντής επικοινωνιών της Υπηρεσίες Υγείας της Alberta, δήλωσε ότι η πλειονότητα των κρουσμάτων σε δύο μονάδες του ιατρικού κέντρου Foothills είναι ήπιες. Είπε ότι για όσους έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή, έξι ασθενείς και πέντε εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη ανοσοποιήθηκαν πλήρως με δύο δόσεις εμβολίου. Επτά ασθενείς και ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας είχαν μία δόση. Τρεις ασθενείς δεν εμβολιάστηκαν.

Ο Williamson, σε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την Παρασκευή, δήλωσε στο CP24: «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ακόμα και μετά τον εμβολιασμό, εξακολουθεί να είναι δυνατή η λοίμωξη COVID-19. Ωστόσο, εάν οι άνθρωποι ανοσοποιηθούν με μία ή δύο δόσεις είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν σοβαρή ασθένεια ή να χρειαστούν νοσηλεία.”

«Τα εμβόλια είναι περίπου 33% αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Delta μετά την πρώτη δόση και το ποσοστό αυξάνεται σε περισσότερο από 80% μετά τη δεύτερη δόση», δήλωσε ο Williamson.

“Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να εμβολιαζόμαστε τόσο με την πρώτη όσο και με τη δεύτερη δόση.”

Η Global News αναφέρει ότι η Αλμπέρτα, η Βρετανική Κολομβία, η Μανιτόμπα, το Σασκάτσουαν και το Οντάριο επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποιούν δοκιμές για κρούσματα της παραλλαγής Delta. Και ο αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται να αυξάνεται.

Η COVID-19 Modeling Group, σε μια έκθεση στις 2 Ιουνίου, έγραψε: «Η νέα παραλλαγή ανησυχίας Β.1.617.2 φαίνεται να αυξάνεται σε αριθμό σε πολλές δικαιοδοσίες, συμπεριλαμβανομένης της BC.» Υπήρξαν 501 περιπτώσεις της παραλλαγής Delta στο B.C. από τις 3 Ιουνίου, σύμφωνα με το BCCDC.

Η Αλμπέρτα είχε 208 κρούσματα από τις 8 Ιουνίου, σύμφωνα με επαρχιακά στοιχεία.

«Η παραλλαγή που έπληξε τόσο πολύ την Ινδία είναι εδώ και είναι σε καλό δρόμο να είναι η κυρίαρχη μορφή του ιού αυτό το καλοκαίρι.

Πιστεύουμε όμως ότι μπορούμε να το ελέγξουμε με τις σωστές ενέργειες », δήλωσε ο Δρ Adalsteinn Brown του Συμβουλευτικού Πίνακα Επιστημών COVID-19 του Ontario, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, ” Το μεγαλύτερο υπαίθριο σόου στη Γη ” – το Calgary Stampede – θα ανοίξει στις 9 Ιουλίου, με μερικές αλλαγές λόγω της πανδημίας COVID-19.

«Ελπίζω ότι οι άνθρωποι βλέπουν ότι κάνουμε τα πράγματα με υπευθυνότητα, αλλά θα συνεχίσουν να είναι πολύ διασκεδαστικά», δήλωσε ο Steve McDonough, πρόεδρος του συμβουλίου Stampede, στο Global News.

Και άλλες επαρχίες ανοίγουν ξανά προσεκτικά, επιτρέποντας ορισμένες περιορισμένες αγορές, φαγητό και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

Ωστόσο, οι ειδικοί υγείας ανησυχούν ότι η πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα της COVID-19 ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο ορισμένα από αυτά τα μεγάλα σχέδια επανέναρξης.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ