Δημήτρης Λιγνάδης: Ένα βήμα πριν την κλήση σε νέα απολογία – Τι λέει το θύμα στην κατάθεσή του

Σε απολογία μετά τις νέες διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος του αναμένεται να κληθεί ο προσωρινά κρατούμενος σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Αντιμέτωπος με δύο νέες διώξεις βρίσκεται πλέον ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου για τις οποίες θα κληθεί να απολογηθεί το επόμενο διάστημα από την ανακρίτρια. Υπενθυμίζεται, ότι μετά την πρώτη δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του για το κακούργημα του βιασμού ανηλίκων κατά συρροή – υποθέσεις για τις οποίες κρίθηκε προφυλακιστέος – η εισαγγελία της Αθήνας άσκησε στις 31 Μαρτίου νέα δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό, ενώ μόλις χθες ασκήθηκε και τρίτη δίωξη για το ίδιο αδίκημα.

Η τελευταία υπόθεση προέκυψε από την κατάθεση στην 19η ανακρίτρια ενός 24χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών. Στην κατάθεσή του, ο 23χρονος σήμερα μάρτυρας, ο οποίος φέρεται να «φιλοξενήθηκε» για επτά μήνες στο σπίτι του ηθοποιού το 2015, αναφέρεται στην κακοποίηση που υπέστη, ενώ περιγράφει έναν γενικότερο τρόπο δράσης του σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο 23χρονος, γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη στις αρχές του 2015 στην πλατεία Αγίου Παύλου. Η πρώτη γνωριμία έγινε όταν είδε τον σκηνοθέτη να διαπληκτίζεται με έναν φίλο του., ενώ κάποιες ημέρες αργότερα -σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει- έλαβε στο Facebook αίτημα φιλίας από εκείνον. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν να συνομιλούν και κανόνισαν συνάντηση εκ του σύνεγγυς τον Φεβρουάριο του 2015.

Ο ίδιος φέρεται να είπε στην ανακρίτρια πως όταν εκμυστηρεύτηκε στον σκηνοθέτη τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στο σπίτι του, εκείνος του πρότεινε να μείνει μαζί του για να βρει διέξοδο. Ο νεαρός φέρεται να δέχτηκε καταγγέλλοντας όμως στη συνέχεια τον βιασμό του από τον σκηνοθέτη.

Η δεύτερη δίωξη και οι εξηγήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19η ανακρίτρια αναμένεται να καλέσει τον Δημήτρη Λιγνάδη σε απολογία ενώπιον της στην Αθήνα και για τις δύο υποθέσεις, για τις οποίες του έχει ασκηθεί δίωξη. Η δεύτερη υπόθεση, για την οποία του είχε ασκηθεί από τον περασμένο Μάρτιο αφορά σε μήνυση που κατατέθηκε από νεαρό άνδρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως βιάσθηκε το 2018 από τον σκηνοθέτη μέσα στο σπίτι του. Σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγγέλλει ο Δ.Μ, ο οποίος είναι Έλληνας και την περίοδο του καταγγελλόμενου συμβάντος ήταν ενήλικος, ο σκηνοθέτης τον γνώρισε στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο. Ο ίδιος δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο και η γνωριμία τους φέρεται να έγινε στην πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη, όταν ο τελευταίος -πάντα κατά τον μηνυτή- τον προσέγγισε και έπιασαν συζήτηση. Στη συνέχεια, φέρεται να του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του, όπου σύμφωνα με όσα καταγγέλλει τον «νάρκωσε» με αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τον βίασε.

Ωστόσο, ο Δημήτρης Λιγνάδης στο στάδιο παροχής εξηγήσεων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, είχε χαρακτηρίσει προϊόν «μυθοπλασίας» τη μήνυση του τρίτου προσώπου σε βάρος του. «Τον μηνυτή, όχι μόνο δεν τον βίασα, αλλά δεν το γνωρίζω καν. Η μήνυση του αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας χωρίς κανένα αντικειμενικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει όσα ψευδώς ισχυρίζεται, ενώ λόγω του μακρού χρόνου τα καταγγελλόμενα δεν μπορεί να υπάρξει ιατροδικαστικός έλεγχος η τοξικολογική εξέταση η εξέταση DNA, παρά μόνο ο λόγος του ενάντια στο λόγο μου» φέρεται να είπε ο σκηνοθέτης υποστηρίζοντας ότι η μήνυση είναι ένα «φανταστικό σενάριο».

Μάλιστα, «καυτηρίασε» το γεγονός πως δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας στην υπόθεση, καθώς -όπως είπε- «ανάμεσα στην γνωριμία μας και τον υποτιθέμενο βιασμό του μεσολάβησαν κάποιες ημέρες, άρα θα ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό στο μεσοδιάστημα αυτό να έχει αναφέρει την γνωριμία μας (…) Δε συμβαίνει κάθε ημέρα να γνωρίζει κανείς και να επισκέπτεται έναν γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη στο σπίτι του». Ο σκηνοθέτης χαρακτήρισε τον καταγγέλλοντα «στρατευμένο» και κάνοντας λόγο για «πρόχειρα κατασκευασμένη ιστορία από τον ίδιο δικηγόρο», η οποία αποκαλύφθηκε από έναν έλεγχο στο διαδίκτυο.

«Με τη συνδρομή του διαδικτύου τίποτα δε μένει κρυφό. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook και instagram προέκυψε ότι άτομο με τα στοιχεία του μηνυτή είχε ερωτική σχέση με μία γυναίκα, την Φ.Κ, η οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε τον ηθοποιό Δ.Μ., ο οποίος ήταν συμφοιτητής μου και είναι προσωπικός φίλος του Σπύρου Mπιμπίλα, πρόεδρου του σωματείου ελλήνων ηθοποιών, για τον οποίο έχω καταγγείλει και στο απολογητικό μου υπόμνημα ότι βρίσκεται πίσω από αυτή την σε βάρος μου σκευωρία» ανέφερε ο κ. Λιγνάδης.

Στη συνέχεια ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης παρέθεσε σειρά αντιφάσεων στις οποίες υπέπεσε -όπως υποστηρίζει- το φερόμενο θύμα του μεταξύ της μήνυσης και της συνέντευξης που έδωσε, ενώ υποστήριξε ότι επιλέχθηκε προσεκτικά και η ημερομηνία που συνέβη το περιστατικό, προκειμένου να είναι βέβαιο ότι ο ίδιος βρισκόταν στην Αθήνα. Μάλιστα, εξηγεί ότι γι’ αυτό το λόγο επέλεξαν μια ημέρα που είχα φωτογραφηθεί σε εκδήλωση για τον Νελσον Μαντέλα. «Ανατρέχοντας στο προσωπικό μου ημερολόγιο του έτους 2018, διαπίστωσα ότι την ημέρα εκείνη πριν εμφανιστώ στην ως άνω κοινωνική εκδήλωση δεν είχα καθόλου ελεύθερο χρόνο (Σ.σ. παραθέτει μια σειρά ραντεβού έως τις 5 το απόγευμα).Επομένως, την ημέρα που σύμφωνα με το μηνυτή γνωριστήκαμε και περάσαμε χρόνο μαζί στο σπίτι μου πριν την ως άνω κοινωνική εκδήλωση, εγώ βρισκόμουν εκτός σπιτιού και ήμουν διαρκώς απασχολημένος».

Σχετικά την περιγραφή του σπιτιού του ο Δημήτρης Λιγνάδης ισχυρίστηκε ότι αυτό είχε παρουσιαστεί σε περιοδικό ενώ έχει αιτηθεί την κατά αντιπαράσταση εξέταση του με το μηνυτή, προκειμένου όπως λέει να αποδειχθεί ότι δεν γνωρίζονται, ότι δεν τον έχει επισκεφτεί ποτέ στην στην οικία του και ότι δεν εκδήλωσε ποτέ την συμπεριφορά που του αποδίδει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ