Ποιοι είναι οι 15 αρνητές μάσκας που παραπέμπονται στον Εισαγγελέα

Οι 15 αρνητές καλούσαν μέσω Facebook σε ανυπακοή – Πού κατέληξε η έρευνα που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020

Στην παραπομπή στον εισαγγελέα συνολικά 15 ατόμων, αρνητών της μάσκας και του κορονοϊού κατέληξε η αστυνομική έρευνα μετά την εισαγγελική παραγγελία τον Σεπτέμβριου του 2020.

Πρόκειται για 12 άτομα που καλούσαν σε… ανυπακοή μέσω των δικών τους προφίλ στο Facebook και τρία άτομα που διαχειρίζονταν ομάδες στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωση.

Τα άτομα που κατηγορούνται σε αναρτήσεις τους ανέφεραν κυρίως ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα παιδί με μάσκα στα σχολεία».

Με βάση τη δικογραφία η οποία κατηγορεί τους 15 αρνητές για διέγερση σε απείθεια, ο εισαγγελέας αναμένεται να τους καλέσει να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο πρόκειται για άτομα ηλικίας 30 έως 65 ετών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Τρίπολη, Καλαμάτα, Πιερία, Χαλκίδα κ.α.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 183 του Ποινικού Κώδικα «όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ