Απεργία την Τετάρτη (16/6): «Μπλακ άουτ» σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ – Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, ΟΣΕ


Απεργία: «Χειρόφρενο» αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου, σε Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ – Στάσεις εργασίας των εργαζομένων στα λεωφορεία και τα τρένα του ΟΣΕ  – Πού θα γίνουν συλλαλητήρια

Δύσκολη για τις μετακινήσεις στην Αθήνα αναμένεται η αυριανή ημέρα καθώς για την Τετάρτη 16/6 αποφασίστηκε 24ωρη απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ στο πλαίσιο της αντίστοιχης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών.

Με στάσεις εργασίας θα λάβουν μέρος στην απεργία οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρένα του ΟΣΕ.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την ίδια ημέρα

Η κοινή ανακοίνωση των εργαζομένων σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ( ΣΕΛΜΑ)
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ ( π. ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ)
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ (ΣΕΤ)
-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΗΤΑ)
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (ΣΗΑΜ)
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΕΚΕΛΜΑ)
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΣΕΗΣΑΠ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ σε ΜΕΤΡΟ – ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ- ΤΡΑΜ

Όχι στο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο & υπονομεύει τα Εργασιακά Δικαιώματα

Η μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία της 10ης Ιουνίου και οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, έδωσαν δυναμική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης- εργοδοτών να μας κάνουν σύγχρονους δούλους με το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δε διορθώνεται, αποσύρεται.

Για αυτό, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας και όλοι μαζί ενωμένοι διαδηλώνουμε ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, που μόνο στόχο έχει να ισοπεδώσει τα κεκτημένα των εργαζομένων.

Έτσι, την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 ημέρα ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου στη Βουλή, συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΕΚΑ και των Σωματείων και πραγματοποιούμε 24ωρη Απεργία

Καλούμε όλους και όλες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, στις 6μ.μ.
έξω από την Βουλή, στην πλ. Συντάγματος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ

Τα οχτώ σωματεί, σύλλογοι και συνδικάτα δίνουν ραντεβού στο συλλαλλητήριο που διοργανώνεται στις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος διαδηλώνοντας ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την κατάργηση του ΣΕΠΕ, την αποδυνάμωση της απεργίας, την κατάργηση των ΣΣΕ και την επίθεση στα συνδικάτα.

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Με δύο στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας. Ετσι, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ την ημέρα των κινητοποιήσεων.

Ταυτόχρονα η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διοργάνωση πορείας διαμαρτυρίας στις 16 Ιουνίου 2021, στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το “παρών” τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί, πρέπει να αποσυρθεί τώρα!» αναφέρει στην ανακοίνωση.

Στάση εργασίας στα τρένα του ΟΣΕ

Από την πλευρά της η πανελλήνια ομοσπονδία σιδηροδρομικών αποφάσισε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16.00 και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, «αντιτιθέμενη στο αντιεργατικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που εισάγεται για ψήφιση στη Βουλή».

«Η Π.Ο.Σ. όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε βασικές διατάξεις του Νομοσχεδίου, που εάν εφαρμοσθούν θα είναι κόλαφος για όλους τους εργαζόμενους. Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το Νομοσχέδιο. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και στα κατά τόπους συλλαλητήρια που έχουν ανακοινώσει τα Εργατικά Κέντρα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣ.

Δεμένα τα πλοία

Nέα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα, εξήγγειλαν τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου, την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την κατάργηση του νόμου για τις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωση Μηχανικών Μ.Ε.Κ. Ε.Ν, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πρακτικών Πλοιάρχων & Κυβερνητών και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S,Π/Κ & Ο/Γ Μικρών Αποστάσεων.

«Το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) η οποία συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στις 10 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

24ωρη απεργία της ΠΟΘΑ

Εικοσιτετράωρη απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου κήρυξε για την Τετάρτη 16/6 και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

Στην ανακοίνωση της επισημαίνει ότι «η ψήφιση του νομοσχεδίου θα επιφέρει ραγδαία αύξηση της ανεργίας, τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία» και τονίζει: «Η ΠΟΘΑ θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με την κοινωνία όρθια. Κι αυτό θα γίνει με κατοχυρωμένες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με τις συλλογικές αντιστάσεις δυνατές και με προστασία και ενίσχυση τόσο των δικαιωμάτων όσο και του εισοδήματος των εργαζόμενων».

Τη μετατροπή της στάσης εργασίας σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου και συλλαλητήριο, στις 6 μ.μ., στην Πλατεία Συντάγματος, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας σε έκτακτη συνεδρίασή του, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

«Οι δυνάμεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κάμπτονται. Το νομοσχέδιο, αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, αποσύρεται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ