Απεργία 16 Ιουνίου: Νέα απόφαση από Ηλεκτρικό και Τραμ – Θα κινηθούν μέχρι τις 10:00 το πρωί

Στόχος να διευκολυνθούν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες. 

Δεν θα συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ όλο το 24ωρο οι εργαζόμενοι στο Μέτρό, τον ΗΣΑΠ και το τραμ, σύμφωνα με νέα απόφαση που ελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης (15/06).

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους μαθητές για να κάμψει τον αγώνα απέναντι στο εργασιακό νομοσχέδιο και διαμηνύουν πως δεν θα υποκύψουν, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά επίσης τις αγωνίες μαθητών και γονιών.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως αναφέρεται σαφώς, Ηλεκτρικός και Τραμ θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10:00 το πρωί, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, επιχειρεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιό της. Η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης για τα παιδιά είναι εντελώς υποκριτική, διότι ενώ εμφανίζεται να αγωνιά για τις μετακινήσεις τους, την ίδια ώρα με το αντεργατικό νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή, ετοιμάζει για αυτά και για όλες τις επόμενες γενιές ένα εργασιακό μεσαίωνα, με ανασφάλεια και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις αλλά ούτε και χρειάζεται να αποδείξουν σε κανέναν την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά. Είναι οι ίδιοι γονείς, γνωρίζουν πολύ καλά τις αγωνίες των νέων και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, με όλες τους τις δυνάμεις, για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Για αυτό το λόγο παίρνουμε μέρος ακόμα πιο δυναμικά και αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις όλων των εργαζόμενων και διευκολύνουμε τα παιδιά μας στις μετακινήσεις τους. Πραγματοποιούμε την Τετάρτη 16/6 στάση εργασίας από 10πμ έως λήξη της βάρδιας. Παίρνουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή».

Την εξαίρεση των καθηγητών και των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας από την αυριανή απεργία αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων».


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ