Κολύμβηση Οφέλη: Το κολύμπι είναι μια ολιστική μορφή αυτοθεραπείας της ψυχής [vid]

Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι σημαντική για τη διατήρηση της σωματικής σας υγείας. Τα οφέλη της στην ψυχική ευεξία είναι όμως εξίσου αξιοθαύμαστα. Ειδικότερα, το κολύμπι μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το νου και την αενάως τρέχουσα σκέψη και να σας δώσει το απαραίτητο αυτό boost στη διάθεση και την ενέργειά σας.

Η διάθεσή μας και ο συναισθηματικός μας κόσμος είναι υπό συνεχείς μεταβολές. Διαφορετικοί παράγοντες και γεγονότα ζωής επηρεάζουν το πώς αισθανόμαστε με θετικούς ή άλλους τρόπους. Το άγχος που προκαλείται συχνά από την εργασία, τις οιονομικές ή συναισθηματικές προκλήσεις μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλέσει άβολες ψυχικές συνθήκες, όπως η κατάθλιψη και το άγχος. Επιπλέον, η γήρανση είναι επίσης ένας παράγοντας που επηρεάζει την ψυχική μας υγεία.

Πώς το κολύμπι μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία και ευεξία

  • Η τακτική άσκηση και εν γένει η σωματική δραστηριότητα έχουν θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία. Η άθληση μπορεί αποδεδειγμένα να βελτιώσει τη διάθεση, να ενισχύσει την αυτοεκτίμησή σας και να μειώσει τον κινδύνο κατάθλιψης.
  • Επιπλέον, ερευνητικά ευρήματα έχουν συσχετίσει την τακτική σωματική δραστηριότητα και ειδικά την κολύμβηση με επιβράδυνση εκδήλωσης άνοιας και πρόληψη της γνωστικής μείωσης.
  • Ακόμη, το κολύμπι μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα, καθώς μπορεί να μειώσει το άγχος που συχνά συνδέεται με τις διαταραχές του ύπνου.

 

Στην Μεγάλη Βρετανία μια μελέτη που βασίστηκε σε αυτοαναφορές ατόμων με ψυχικές προκλήσεις που κολυμπούσαν τακτικά διαπίστωσε ότι η κολύμβηση μείωσε σημαντικά τα συμπτώματα του άγχους ή της κατάθλιψης σε περίπου 1,4 εκατομμύρια ενήλικες. Συγκεκριμένα, σχεδόν μισό εκατομμύριο Βρετανοί ενήλικες με προβλήματα ψυχικής υγείας έχουν δηλώσει ότι ο αριθμός των επισκέψεων σε γιατρούς και συμβούλους ψυχικής υγείας μειώθηκε χάρη στην κολύμβηση.

Είναι γνωστό ότι το θαλασσινό νερό (πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα) και ο θαλάσσιος αέρας, χάρη στην περιεκτικότητά του σε αρνητικά ιόντα, μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να έρθετε σε επαφή με το παρόν, ανακτώντας μια εγγύτερη σχέση με τον εαυτό σας και τον κόσμο. Αυτό συνήθως μας επιτέπει να αποκτήσουμε μια μεγαλύτερη ψυχική ανθεκτικότητα και εγρήγορση.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ