Ελαφρύ Επιδόρπιο: Δροσερό γιαουρτογλυκό με κοκτέιλ φρούτων και μπισκότα!!!


 

Ελαφρύ Επιδόρπιο: Eύκολο γιαουρτογλυκό με 4 υλικά. Είναι ελαφρύ χωρίς ζάχαρη και με λίγες θερμίδες!!! Δοκιμάστε το !!!!

Δροσερό γιαουρτογλυκό με κοκτέιλ φρούτων και μπισκότα!!

Υλικά

  • -800gr κομπόστα κοκτέιλ φρούτων
  • –200gr ζελέ ανανά (2 φάκελα)
  • -500gr γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • -1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

 

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα για την συνταγή μας, είναι να χωρίσουμε τα φρούτα της κονσέρβας με την κομπόστα από τον χυμό. Για να γίνει αυτό, βάζουμε επάνω σε ένα μεγάλο μπωλ ένα σουρωτήρι και αδειάζουμε το περιεχόμενο της κονσέρβας. Κρατάμε τον χυμό για να μας δώσει αργότερα στη συνταγή την γλυκιά γεύση που χρειαζόμαστε.

Βάζουμε τα φρούτα της κονσέρβας από το σουρωτήρι σε ένα άλλο μπωλ.

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε τον ζελέ. Αδειάζουμε τα δύο φακελάκια ζελέ σε ένα μπωλ και προσθέτουμε και τα 400 γρ. βραστού νερού. Συνεχίζουμε, ανακατεύοντας καλά με τον αναδευτήρα έως ότου να λιώσει το ζελέ το οποίο και αδειάζουμε στο μπωλ με τον χυμό από τα φρούτα της κονσέρβας. Αφήνουμε το μπωλ αυτό στην άκρη για να κρυώσει καλά και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Κατόπιν, και αφού το μπωλ με το ζελέ έχει κρυώσει, αδειάζουμε σε αυτό το γιαούρτι και ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα έως ότου να λιώσει καλά το γιαούρτι.

Παίρνουμε μία φόρμα σιλικόνης ελαστική και με το κουτάλι βάζουμε μία μικρή στρώση από τα φρούτα της κομπόστας, κατόπιν συνεχίζουμε με μία στρώση από τα μπισκότα. Τα μπισκότα μπορούμε να τα βάλουμε ολόκληρα ή σπασμένα στην φόρμα, ανάλογα με το πως θέλουμε να είναι τελικά η μορφή του γλυκού μας. Προσθέτουμε άλλη μία στρώση από τα φρούτα.

Αδειάζουμε στη συνέχεια, το μισό περίπου από το ζελέ στη φόρμα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα φρούτα και προσθέτουμε επίσης και τα υπόλοιπα μπισκότα φροντίζοντας να μουσκέψουν καλά στο ζελέ. Τα μπισκότα ειδικά εάν τα έχουμε προσθέσει ολόκληρα, πρέπει να τα ισιώσουμε επάνω από το ζελέ.

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 έως 6 ώρες ώστε να στερεοποιηθούν και να δέσουν καλά τα υλικά του γλυκού μεταξύ τους. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ.

Για να βγάλουμε το γλυκό από τη φόρμα, μπορούμε να την βυθίσουμε για λίγο σε ένα μπωλ με ζεστό νερό, κατόπιν βάζουμε ένα μεγάλο πιάτο επάνω από τη φόρμα και αναποδογυρίζοντας την φόρμα, το γλυκό μας πέφτει στο πιάτο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ