ΗΠΑ Κορωνοϊός: Οι εβδομαδιαίοι θάνατοι μειώθηκαν σε νέα χαμηλά επίπεδα


ΗΠΑ Κορωνοϊός: Οι θάνατοι από κορωνοϊούς στις ΗΠΑ έφτασαν τους 600.000 καθώς οι εβδομαδιαίοι θάνατοι μειώθηκαν σε νέα χαμηλά επίπεδα. Το ορόσημο έρχεται καθώς οι εβδομαδιαίοι θάνατοι μειώνονται στα χαμηλά που δεν φαίνονται από τον Μάρτιο του 2020 και περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες εμβολιάζονται πλήρως. Οι ΗΠΑ κατέγραψαν ένα ζοφερό ορόσημο την Τρίτη με περισσότερους από 600.000 θανάτους που αποδίδονται στον κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Ωστόσο, οι ειδήσεις έρχονται καθώς οι εβδομαδιαίοι θάνατοι έχουν μειωθεί σε χαμηλά επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από νωρίς στην πανδημία.

Τα τελευταία στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δείχνουν έναν επταήμερο με κινούμενο μέσο όρο περίπου 330 θανάτων, στοιχεία που δεν έχουν δει από τον Μάρτιο του 2020. Υπεύθυνοι υγείας αποδίδουν την πτώση των θανάτων σε σημαντικό ποσοστό του εμβολιασμένου πληθυσμού της χώρας.

Σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία, το 54% των ενηλίκων είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ το 64,5% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι ένα σαρωτικό ποσοστό ενηλίκων άνω των 65 ετών προστατεύεται από την COVID-19, με περισσότερα από τα τρία τέταρτα εμβολιασμένα. “Πλησιάζουμε σε ένα θλιβερό ορόσημο, σχεδόν 600.000 απώλειες ζωών εξαιτίας της COVID-19 στην Αμερική”, δήλωσε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες νωρίτερα τη Δευτέρα.

«Η καρδιά μου πηγαίνει σε όλους εκείνους που έχουν χάσει έναν αγαπημένο. Ξέρω ότι η μαύρη τρύπα που φαίνεται να σε καταναλώνει, γεμίζει το στήθος σου όταν χάνεις κάποιον από κοντά σου που λάτρευες»

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχίζω να λέω στην Αμερική, εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, εμβολιαστείτε. Εμβολιαστείτε το συντομότερο δυνατό”, είπε ο Μπάιντεν. Η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια των CDC, σημείωσε σε ενημέρωση COVID-19 του Λευκού Οίκου στις 8 Ιουνίου ότι τα κρούσματα μειώθηκαν κατά σχεδόν 30% σε σχέση με τον προηγούμενο μέσο όρο των επτά ημερών, με τον πιο πρόσφατο μέσο όρο επτά ημερών να καταγράφει 12.223 μολύνσεις.

Οι μολύνσεις δεν είχαν φτάσει κάτω από τα 15.000, σημάδια από τον Μάρτιο του 2020, ενώ οι νοσηλείες μειώθηκαν κατά 23% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

“Μου δίνει τόση ελπίδα να αναφέρω αυτές τις μειώσεις σε περιπτώσεις, νοσηλείας και θανάτων”, δήλωσε η Walensky. “Είναι εν μέρει αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να εμβολιάσουμε τόσους πολλούς Αμερικανούς”.

Ωστόσο, ενώ ο ρυθμός εμβολιασμού μειώθηκε σε χαμηλά επίπεδα μέχρι τον Ιούνιο – αφήνοντας τους υπαλλήλους που ενδιαφέρονται εν μέσω της ταχείας εξάπλωσης μιας εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής της Δέλτα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία – ο εξωφρενικός ρυθμός της χώρας για την καταγραφή των θανάτων έχει επίσης μειωθεί.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν 500.000 θανάτους κορωνοϊού τον Φεβρουάριο όταν εμβολιάστηκε περίπου το 5% του πληθυσμού της χώρας.

Αυτό το ορόσημο συνέβη λίγο περισσότερο από ένα μήνα αφού το έθνος ξεπέρασε τους 400.000 θανάτους που σχετίζονται με ιούς τον Ιανουάριο, σπάζοντας 300.000 λιγότερους από έναν μήνα πριν.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι έχουν τους περισσότερους θανάτους από κορωνοϊούς παγκοσμίως.

Η Ινδία κατατάσσεται στη συνέχεια με τουλάχιστον 374.300 θανάτους μετά από ένα θανατηφόρο κύμα που έσπασε μέσω του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, αν και αυτά τα στοιχεία πιστεύεται ότι είναι υποτιμημένα. Παρά τα σύνολα, το Περού ξεπερνά κατά πολύ οποιαδήποτε άλλη χώρα με τους 580,45 θανάτους ανά 100.000 πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων τόσο των υγιών όσο και των επιβεβαιωμένων μολυσμένων ατόμων.

Οι ΗΠΑ κατατάσσονται πέμπτες στους θανάτους ανά 100.000 πληθυσμούς, στους 182,72, μετά το Περού, τη Βραζιλία, την Κολομβία και την Αργεντινή (230,94, 190,26,189,91 αντίστοιχα), σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ