ΗΠΑ Μπάιντεν: Παρέχουν 1,35 εκατομμύρια εμβόλια Johnson & Johnson COVID-19 στο Μεξικό


ΗΠΑ Μπάιντεν: Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να μοιραστεί 80 εκατομμύρια. Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι 1,35 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 της Johnson & Johnson είχαν φτάσει στο Μεξικό. Η FedEx Express μετέφερε την αποστολή εμβολίων από το Μέμφις, Tenn., στην Toluca του Μεξικού, μέσω του FedEx International Freight σε συνεργασία με την Direct Relief και τις κυβερνήσεις των δύο χωρών. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η διοίκηση του Μπάιντεν είχε ανακοινώσει ότι είχε προγραμματίσει να μοιραστεί 80 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων παγκοσμίως μέχρι τα τέλη Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων 6 εκατομμυρίων που προορίζονται για συμμάχους και εταίρους, συμπεριλαμβανομένων του Μεξικού, του Καναδά και περίπου δώδεκα άλλων, καθώς και των εργαζομένων του ΟΗΕ.

Η διοίκηση είπε ότι το 75% των εμβολίων θα δωρηθούν μέσω του COVAX και το 25% θα μοιραστεί “για άμεσες ανάγκες και για βοήθεια με υπερτάσεις σε όλον τον κόσμο”.

“Η διανομή εκατομμυρίων αμερικανικών εμβολίων σε άλλες χώρες σηματοδοτεί μια σημαντική δέσμευση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ”, δήλωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν τότε.

«Όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα κινηθούμε όσο το δυνατόν ταχύτερα, τηρώντας παράλληλα τις κανονιστικές και νομικές απαιτήσεις των ΗΠΑ και της χώρας υποδοχής, για να διευκολύνουμε την ασφαλή μεταφορά εμβολίων πέρα ​​από τα διεθνή σύνορα.

Αυτό θα πάρει χρόνο, αλλά ο πρόεδρος έχει αναθέσει στη διοίκηση να χρησιμοποιήσει όλους τους μοχλούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ για να προστατεύσει τα άτομα από αυτόν τον ιό όσο το δυνατόν γρηγορότερα.”

Η διοίκηση δήλωσε ότι θα αποκαλύψει συγκεκριμένα ποσά και ποια εμβόλια μοιράζεται, καθώς λειτούργησε μέσω «λογιστικής, κανονιστικής και άλλων παραμέτρων συγκεκριμένα σε κάθε περιοχή και χώρα».

Την περασμένη εβδομάδα, προέκυψε μια αναφορά ότι οι ΗΠΑ διέκοψαν προσωρινά νέες αποστολές δόσεων Johnson & Johnson σε μια προσπάθεια να ανακουφίσουν τα καθυστερημένα εμβόλια που έχουν λήξει.

Σε απάντηση στην έκθεση της Wall Street Journal, εκπρόσωπος της Johnson & Johnson δήλωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με την κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη χρήση του εμβολίου.

Μόλις μια μέρα αργότερα, μια άλλη έκθεση ανέφερε ότι η FDA είχε δώσει εντολή στην εταιρεία να πετάξει περίπου 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που παρήχθησαν στην προβληματική εγκατάσταση Emergent BioSolutions.

Ένα δελτίο ειδήσεων ανέφερε ότι ενώ δύο παρτίδες εμβολίου από το εργοστάσιο είχαν εγκριθεί για χρήση, “πολλές άλλες παρτίδες” δεν ήταν κατάλληλες για χρήση, και επιπλέον παρτίδες ήταν ακόμη υπό εξέταση.

Το εμβόλιο μίας βολής αντιμετώπισε μια ταραγμένη αρχή στις ΗΠΑ, αφού οι ρυθμιστικές αρχές ξεκίνησαν μια προσωρινή παύση στην εθνική διάθεση καθώς διερεύνησε μια πιθανή σύνδεση με ένα σπάνιο, σοβαρό πρόβλημα θρόμβου αίματος.

Τα ραντεβού που ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια της παύσης επαναπρογραμματίστηκαν χρησιμοποιώντας τη διαθέσιμη προσφορά Moderna ή Pfizer-BioNTech, συμβάλλοντας στην τρέχουσα καθυστέρηση.

Η FDA από τότε έχει μετακινηθεί για να επεκτείνει κατά έξι εβδομάδες την ημερομηνία λήξης για εκατομμύρια δόσεις που λήγουν, αλλά με τα ποσοστά εμβολιασμού να επιβραδύνονται στις ΗΠΑ, δεν είναι σαφές πώς θα επηρεάσει την ανάπτυξη.

Περίπου 11,6 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει το Johnson & Johnson από τις 21,3 εκατομμύρια δόσεις που έχουν παραδοθεί.

Συγκριτικά, δόθηκαν περίπου 169,6 εκατομμύρια δόσεις της λήψης Pfizer-BioNTech και 129,1 εκατομμύρια δόσεις της Moderna.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ