Νέα Υόρκη: Άρση τω περιορισμών COVID-19 μετά την επίτευξη του εμβολιαστικού στόχου


Νέα Υόρκη: Η Νέα Υόρκη αίρει τους εναπομείναντες περιορισμούς COVID-19 μετά την επίτευξη του στόχου εμβολιασμού. Ο Cuomo είπε ότι το κράτος μπορεί να “επιστρέψει στη ζωή όπως την ξέρουμε”. Ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo ανακοίνωσε την Τρίτη ότι όλοι οι εναπομείναντες περιορισμοί COVID-19 “θα χαλαρώσουν από σήμερα” αφού το κράτος πέτυχε τον στόχο του να εμβολιάσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού, αλλά η χρήση μάσκας θα παραμείνει σε ισχύ για ορισμένους. Σε ισχύ αμέσως, οι επιχειρήσεις στην πολιτεία δεν θα πρέπει πλέον να ακολουθούν κανόνες κοινωνικής απόστασης ή να περιορίζουν τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται μέσα, δήλωσε ο Cuomo στη συνέντευξη Τύπου του από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στο Μανχάταν.

Ωστόσο, θα εξακολουθούν να απαιτούνται μάσκες σε σχολεία, μετρό, μεγάλους χώρους, καταφύγια αστέγων, νοσοκομεία, γηροκομεία και φυλακές.

“Σήμερα η Πολιτεία της Νέας Υόρκης πέτυχε τον στόχο μας για εμβολιασμό 70% για ενήλικες», ανέφερε ο λογαριασμός του Cuomo κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.”

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στη ζωή όπως τh γνωρίζουμε.

Oι περιορισμοί COVID που επιβάλλονται από το κράτος καταργούνται σε εμπορικά και κοινωνικά περιβάλλοντα.”

Οι έλεγχοι για την υγεία, τα πρωτόκολλα καθαρισμού και απολύμανσης, η ανίχνευση επαφών και οι περιορισμοί κοινωνικής συγκέντρωσης συγκαταλέγονται μεταξύ των αρμοδιοτήτων που έχουν αρθεί.

Ο Cuomo σημείωσε ότι η Νέα Υόρκη έχει περάσει από το υψηλότερο ποσοστό θετικότητας COVID κατά το ύψος της πανδημίας στο 48,16% στο χαμηλότερο στο 0,40% στις ΗΠΑ.

Είπε ότι η Νέα Υόρκη έχει χορηγήσει πάνω από 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου και έχει εμβολιάσει πλήρως ένα μεγαλύτερο μερίδιο ενηλίκων “από οποιοδήποτε άλλο μεγάλο κράτος της χώρας”.

Ο Cuomo είπε ότι το κράτος θα εκφράσει «ευγνωμοσύνη για τους βασικούς μας εργαζόμενους» και θα γιορτάσει την επίτευξη του στόχου εμβολιασμού με πυροτεχνήματα στις 9:15 μ.μ. την Τρίτη.

Ορισμένα ορόσημα σε ολόκληρη την πολιτεία θα φωτίζονταν επίσης με μπλε και χρυσό χρώμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ