Μπόρις Τζόνσον: Επεκτείνει τους περιορισμούς COVID-19 καθώς εξαπλώνεται η παραλλαγή Delta

Μπόρις Τζόνσον: Οι περιορισμοί παρατάθηκαν έως τις 19 Ιουλίου το αργότερο Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αντιμετωπίσει άλλες τέσσερις εβδομάδες περιορισμών που σχετίζονται με την COVID-19, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εν μέσω ανησυχιών για ταχεία εξάπλωση μιας εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής της Δέλτα. Ενώ η κυβέρνηση σχεδίαζε να μειώσει τους περιορισμούς στις 21 Ιουνίου, ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα επαναφέρει τα νέα ανοίγματα μέχρι τις 19 Ιουλίου το αργότερο, εν μέσω αυξανόμενων λοιμώξεων και νοσηλείας που συνδέονται με την παραλλαγή.

Οι επιπλέον εβδομάδες αναμένεται να δώσουν στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) περισσότερο χρόνο για να παραδώσει εμβόλια στη μάχη. “Προφανώς αντιμετωπίσαμε μια δύσκολη επιλογή”, δήλωσε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. “Μπορούμε απλώς να συνεχίσουμε με το βήμα 4 στις 21 Ιουνίου, παρόλο που υπάρχει πραγματική πιθανότητα ότι ο ιός θα ξεπεράσει τα εμβόλια και θα προκύψουν χιλιάδες περισσότεροι θάνατοι που διαφορετικά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Ή αλλιώς, μπορούμε να δώσουμε στο NHS λίγες πιο σημαντικές εβδομάδες για να βάλουμε αυτά τα υπόλοιπα εμβόλια σε εκείνους που τα χρειάζονται. ” Τα κρούσματα αυξάνονται κατά 64% κάθε εβδομάδα, διπλασιάζοντας στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο, ενώ ο μέσος αριθμός ατόμων που εισάγονται στο νοσοκομείο στην Αγγλία αυξάνεται κατά 50% την εβδομάδα ανεβαίνοντας στο 61% στα βορειοδυτικά, είπε.

Το σχέδιο αντιμετώπισης κλειδώματος της κυβέρνησης ορίζει το βήμα 4 ως εξάλειψη “όλων των νομικών ορίων στην κοινωνική επαφή” και επαναλειτουργία “υπολειπόμενων χώρων, συμπεριλαμβανομένων νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, και χαλάρωση των περιορισμών σε μεγάλες εκδηλώσεις και παραστάσεις” Αυτοί οι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ, με εξαίρεση τους γάμους με περισσότερους από 30 επισκέπτες, όπου υπάρχει κοινωνική απόσταση, μεταξύ άλλων εκδηλώσεων.

“Από σήμερα δεν μπορώ να πω ότι έχουμε δοκιμάσει και τις τέσσερις δοκιμές μας για να προχωρήσουμε στο βήμα 4 στις 21 Ιουνίου, νομίζω ότι είναι λογικό να περιμένουμε λίγο περισσότερο”, είπε, σημειώνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο στοχεύει να εμβολιάσει πλήρως τα δύο τρίτα του ενήλικου πληθυσμού έως τις 19 Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένων όλων των ατόμων άνω των 50 ετών, όλων των ευάλωτων εργαζομένων στην πρώτη γραμμή και όλων των 40 και άνω που έλαβαν αρχικές δόσεις μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Οι αξιωματούχοι στοχεύουν επίσης να δουν κάθε ενήλικα με αρχική δόση έως τις 19 Ιουλίου να μειώσει τον κίνδυνο μετάδοσης.

“Καθώς τα πράγματα ισχύουν και αποδεικνύουν ότι μπορώ να δω τώρα, είμαι βέβαιος ότι δεν θα χρειαστούν περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες και δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε πέρα ​​από τις 19 Ιουλίου”, δήλωσε ο Τζόνσον.

Οι αξιωματούχοι θα παρακολουθούν την κατάσταση καθημερινά, και εάν μετά από δύο εβδομάδες, διαπιστωθεί ότι ο κίνδυνος έχει μειωθεί, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να δει ένα πλήρες άνοιγμα νωρίτερα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ