Κορονοϊός: Ρώσοι υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν νέα μετάλλαξη – Ψάχνουν αν είναι ανθεκτική στα εμβόλια


Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν Ρώσοι επιστήμονες που ερευνούν πώς αντιδρούν σε αυτή τα εμβόλια

Σε ανακοίνωση για τον εντοπισμό νέας μετάλλαξης του κορονοϊού προχώρησαν Ρώσοι επιστήμονες προσθέτοντας ότι εξετάζουν αν είναι ανθεκτική στα εμβόλια.

Οι Ρώσοι ειδικοί του Gamaleya Research Institute κάνουν λόγο για τη μετάλλαξη της Μόσχας χωρίς να έχουν δώσει μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης τα οποία επικαλείται η Daily Mail υποστηρίζουν ότι οι ειδικοί εμφανίζονται σίγουροι ότι τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά και απέναντι σε αυτή τη μετάλλαξη.

Η ερευνητική ομάδα του ρωσικού ινστιτούτου, η οποία είναι και αυτή που παράγει το εμβόλιο Sputnik V, υποστηρίζει ότι η νέα μετάλλαξη θα μπορούσε να ευθύνεται για την «έκρηξη» κρουσμάτων στη Ρωσία.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή ανακοινώθηκαν 7.704 κρούσματα κορονοϊού, ο μεγαλύτερος αριθμός, δηλαδή, μετά τις 24 Δεκεμβρίου 2020.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση στη Μόσχα. Η Μόσχα μπορεί να έχει τις δικές της μεταλλάξεις» δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου, Ντένις Λογκούνοφ, στο πρακτορείο TASS.

Ο δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε πριν από λίγα 24ωρα ότι η πόλη προετοιμάζεται για εισροή ασθενών στα νοσοκομεία καλώντας τους πολίτες της ρωσικής πρωτεύουσας να μείνουν στα σπίτια τους για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να κλείσουν γήπεδα, παιδότοποι, παιδικές χαρές και άλλα θεάματα για μια εβδομάδα, αρχής γενομένης από την Κυριακή, ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 11 το βράδυ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ