20 Απριλίου 2024

Απεργία 16/06/21: Αυτά τα μέσα απεργούν σήμερα


Ύστερα από ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, έγινε γνωστό ότι της Τετάρτη 16/06/21, τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα λειτουργήσουν, επειδή θα συμμετάσχουν στην 24αωρη απεργία για να αντιδράσουν στο εργασιακό νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα η ΣΤΑΣΥ, γνωστοποίησε ότι ο ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ),θα συμμετάσχει με στάση εργασίας από τις 10:00 και μετά.

Ο λόγος που πήρε αυτή την πρωτοβουλία είναι ότι θέλησε να διευκολύνει τους υποψήφιους που μετέχουνε στις πανελλήνιες εξετάσεις και που πάνε στο σχολείο με τον ηλεκτρικό.

Πως θα λειτουργήσουν (ΗΣΑΠ ) και ΤΡΑΜ

  • Τόσο το ΤΡΑΜ, όσο και ο ηλεκτρικός θα λειτουργήσουμε από τις 10:00 το πρωί εώς την λήξη της βάρδιας .

Πως θα κινηθούν τα λεωφορεία

  • Τα λεωφορεία, θα κινηθούν από τις 09:00 το πρωί εως τις 21:00 το βράδυ πραγματοποιώντας Στάση εργασίας. Εννοείτε πως οι οδηγεί μπορούν να μετέχουν στην 24αωρή με αποτέλεσμα μία γραμμή να πραγματοποιήσει λιγότερα δρομολόγια. Επίσης η στάση εργασίας δεν αφορά τις 60 λεωφορειακές γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Πως θα κινηθούν τα τρένα

  • Τα τρένα θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 εως τις 16:00. Η απόφαση πάρθηκε και γνωστοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Σιδηροδρομικών.

Σωματεία που μετέχουν στην απεργία

  • Στην απεργία μετέχουν 13 ναυτεργατικά σωματεία από όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Συλλαλητήριο

  • Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυδμωνος θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ, στις 11:00 το πρωί.

Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ

  • «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το “παρών” τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί, πρέπει να αποσυρθεί τώρα!» αναφέρει στην ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ.

Τι είπε η Κεραμέως

Υπενθυμίζεται ότι κατεπείγουσα αγωγή κατά της απεργίας της ΑΔΕΔΥ και των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχει καταθέσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προκειμένου να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα η δεύτερη ημέρα των Πανελλαδικών για τους υποψήφιους των Γενικών και Εσπερινών Λυκείων.

Ακολουθεί βίντεο με τις πληροφορίες για την απεργιακή κινητοποίηση

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ