Iνδία: Ανοίγει ξανά σήμερα τις πύλες του το εμβληματικό Ταζ Μαχάλ


Το δημοφιλέστερο τουριστικό αξιοθέατο της Ινδίας, ανοίγει ξανά σήμερα τις πύλες του, μετά το «λουκέτο», λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Ταζ Μαχάλ υποδέχεται και πάλι σήμερα τους πρώτους τουρίστες, μετά το λουκέτο των δύο μηνών που επιβλήθηκε στο εμβληματικό μνημείο, λόγω της πανδημάις

Ο αριθμός των μολύνσεων και των θανάτων από τον νέο κορονοϊό στη χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ τον Απρίλιο και τον Μάιο, αναγκάζοντας τις αρχές να επιβάλουν αυστηρά μέτρα για να φρενάρουν τη διασπορά της νόσου.

Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο τα κρούσματα και οι θάνατοι έχουν μειωθεί. Η Ινδία ανακοίνωσε 62,224 νέες μολύνσεις -και 2,542 θανάτους- το τελευταίο 24ωρο, σημαντική μείωση από τον αριθμό των 400.000 που έφθαναν τα ημερήσια κρούσματα στις αρχές Μαϊου.

Οι μεγάλες πόλεις, ανάμεσά τους η πρωτεύουσα Νέο Δελχί και το οικονομικό κέντρο Μουμπάι, άρχισαν την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις και τις δραστηριότητες.

Μεταξύ των επτά νέων θαυμάτων του κόσμου, το Ταζ Μαχάλ έκλεισε τον Μάρτιο του 2020, όταν η Ινδία είχε επιβάλει μία από τις αυστηρότερες καραντίνες στον πλανήτη, στην αρχή της πανδημίας.

Επαναλειτούργησε τον Σεπτέμβριο του 2020 με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, πριν ξανακλείσει στα μέσα Απριλίου.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν στο εξής κράτηση διαδικτυακά, ενώ το ανώτατο όριο των ανθρώπων που μπορούν να το επισκεφθούν ορίζεται στους 650. Λόγω των μέτρων προφύλαξης κατά της Covid-19, δεν θα επιτρέπεται στους επισκέπτες να αγγίζουν τα μάρμαρα του μαυσωλείου, επισήμανε αξιωματούχος της Αρχαιολογικής Επιθεώρησης της Ινδίας.

Το Ταζ Μαχάλ κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα και βρίσκεται στην Άγκρα της βόρειας Ινδίας, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές, που επλήγη σφόδρα από το τελευταίο κύμα της πανδημίας.

Το μαυσωλείο από λευκό μάρμαρο είναι το πλέον δημοφιλές τουριστικό μνημείο στη χώρα και υποδέχεται 7 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ