19 Απριλίου 2024

Τσάκρα : Ενεργοποιήστε την εσωτερική σας ενέργεια


Το τσάκρα cakra στα Σανσκριτικά) σημαίνει «τροχός» και αναφέρεται σε ενεργειακά σημεία στο σώμα σας. Θεωρείται ότι περιστρέφουν δίσκους ενέργειας που πρέπει να παραμείνουν «ανοιχτοί» και ευθυγραμμισμένοι, καθώς αντιστοιχούν σε δέσμες νεύρων, κύριων οργάνων και περιοχών του ενεργητικού μας σώματος που επηρεάζουν τη συναισθηματική και σωματική μας ευεξία.

Μερικοί λένε ότι υπάρχουν 114 διαφορετικά τσάκρα, αλλά υπάρχουν επτά κύρια τσάκρα που τρέχουν κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης σας. Αυτά είναι τα τσάκρα στα οποία αναφέρονται οι περισσότεροι από εμάς όταν μιλάμε για αυτά. Καθένα από αυτά τα επτά κύρια τσάκρα έχει έναν αντίστοιχο αριθμό, όνομα, χρώμα, συγκεκριμένη περιοχή της σπονδυλικής στήλης από το ιερό έως το στέμμα του κεφαλιού και εστίαση στην υγεία.

Πως εκδηλώνεται ένα μπλοκαρισμένο τσάκρο
  • Ένα αποκλεισμένο τσάκρα ρίζας μπορεί να εκδηλωθεί ως φυσικά ζητήματα όπως αρθρίτιδα, δυσκοιλιότητα και προβλήματα στην ουροδόχο κύστη ή στο παχύ έντερο, ή συναισθηματικά μέσω του αισθήματος ανασφαλούς για τα οικονομικά ή τις βασικές μας ανάγκες και ευεξία. Όταν είναι σε ευθυγράμμιση και ανοιχτό, θα αισθανόμαστε γειωμένοι και ασφαλείς, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.
Τι προκαλεί το μπλοκάρισμα στο δεύτερο τσάκρο
  • Ζητήματα με αυτό το τσάκρα μπορούν να παρατηρηθούν μέσω προβλημάτων με τα σχετικά όργανα, όπως λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, πόνος στην πλάτη και ανικανότητα. Συναισθηματικά, αυτό το τσάκρα συνδέεται με τα συναισθήματά μας για αυτοεκτίμηση και, ακόμη πιο συγκεκριμένα, με την αυτοτιμή μας γύρω από την ευχαρίστηση, τη σεξουαλικότητα και τη δημιουργικότητα.

Πως αντιδράει ο οργανισμός σε μπλοκάρισμα τρίτου τσάκρου
  • Οι αποκλεισμοί στο τρίτο τσάκρα συχνά αντιμετωπίζονται μέσω πεπτικών προβλημάτων όπως έλκη, καούρα, διατροφικές διαταραχές και δυσπεψία. Είναι το τσάκρα της προσωπικής μας δύναμης. Αυτό σημαίνει ότι σχετίζεται με την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή μας.

Μπλοκάρισμα τέταρτου τσάκρου

Δεδομένου ότι αυτό το τσάκρα βρίσκεται  στο κεφάλι, οι αποφράξεις μπορούν να εκδηλωθούν ως πονοκέφαλοι, προβλήματα με την όραση ή τη συγκέντρωση και προβλήματα ακοής.

Ακολουθεί βίντεο για τα τσάκρα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ