Βρετανία: Ο Κάμινγκς «καίει»τον Μπόρις Τζόνσον – Πώς αποκαλούσε τον υπουργό Υγείας ο πρωθυπουργός


Νέα τροπή λαμβάνει ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Βρετανό πρωθυπουργό και τον πρώην σύμβουλό του, Ντόμινικ Κάμινγκς που αποδεικνύεται αδίστακτος, βγάζοντας στη φόρα μηνύματα του Μπόρις Τζόνσον για τον υπουργό Υγείας της χώρας.

Το πρώην «δεξί χέρι» του Μπόρις Τζόνσον έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα αποκαλυπτικό μήνυμα του ενοίκου της Ντάουνινγκ Στριτ για τον υπουργό Υγείας του.

Όπως αποδεικνύεται λοιπόν απο τo επίμαχο μήνυμα ο Τζόνσον είχε αποκαλέσει τον Ματ Χάνκοκ «εντελώς άχρηστο» στα αρχικά στάδια της πανδημίας, επικρίνοντας σφοδρά τους χειρισμούς του. Ανησυχούσε για τις υποσχέσεις του υφιστάμενού του για τη διενέργεια τεστ για τον κορονοϊό.

Το επίμαχο μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον

Μέσω της πλατφόρμας Substack, ο πρώην συνεργάτης του Τζόνσον έδωσε στη δημοσιότητα μηνύματα και εγγραφα από τις έκτακτες συναντήσεις της ομάδας Cobra, με την ελπίδα όπως λέει να καταπολεμήσει τα «ψέματα» της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Κάμινγκς είχε αρνηθεί προηγουμένως να παραδώσει το υλικό στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία καταθέτει, το έκανε όμως μετά την κατάθεση Χάνκοκ. Ο υπουργός Υγείας όπως ειπε είχε ανακαλύψει μια «νέα εκδοχή της πραγματικότητας».

«Τα τεστ, όπως τα εμβόλια, ξέφυγαν απο έλεγχό του τον Μάιο λόγω της ανικανότητας και της ανεντιμότητας του», έγραψε στο Substack.

Τα «ψέματα» που έκαναν τη Βρετανία να χάσει πολύτιμο χρόνο

Όπως κατέθεσε ο Κάμινγκς, ο Χάνκοκ είχε ενημερώσει την κυβέρνηση ότι η προμήθεια σε προστατευτικό εξοπλισμό ήταν «υπό έλεγχο» την εβδομάδα της 23ης Μαρτίου, μια ψευδής διαβεβαίωση όπως είπε που οδήγησε στην απώλεια πολύτιμου χρόνου.

«Αν η Ντάουνινγκ Στριτ ήταν ικανή να λέει τέτοια ψέματα για τόσο ζωτικά ζητήματα ζωής και θανάτου πέρυσι, δεν μπορούμε να την εμπιστευθούμε τώρα ούτε για τον κορονοϊό, ούτε για οποιοδήποτε άλλο κρίσιμο ζήτημα πολέμου και ειρήνης».

Ο Τζόνσον πρόσθεσε «ενθαρρύνει τους υπουργούς να κάνουν ψευδείς απολογισμούς στο κοινοβούλιο» και σκοπεύει να παραιτηθεί δύο χρόνια μετά τις επόμενες εκλογές για να κερδίσει χρήματα. «Ειτε θα ζήσουμε με χρόνια δυσλειτουργία για άλλα 5 χρόνια ή θα παρέμβει κάποια δύναμη» ειπε.

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς είπε ότι δυσκολεύθηκε να δημοσιεύσει ιδιωτικά μηνύματα μέσω WhatsApp, αλλά ο Χάνκοκ τον προκάλεσε να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία.

Τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στο blog δείχνουν ότι ο υπουργός Υγείας είχε πει σε πρωινή συνάντηση της 24ης Μαρτίου ότι θα γίνονται 10.000 τεστ την ημέρα έως τις 30 Μαρτίου και 100.000 την ημέρα μέσα σε ένα μήνα.

Στις 26 Μαρτίου, την ημέρα που ο Τζόνσον διαγνώστηκε θετικός στον ιό, ο Κάμινγκς έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι τα σχέδια του Χάνκοκ βρίσκονται στο απόλυτο χάος και ότι ο υπουργός Υγείας δεν θα εκπληρώσει τη δέσμευση των 10.000 δοκιμών.

Ο Τζόνσον έγραψε όπως φαίνεται και στο μήνυμα: «Εντελώς άχρηστος». Για την αχρηστία, τα κενά και τις παραλείψεις, ο Χάνκοκ θα έπρεπε να αντικατασταθεί καταλήγει ο Κάμινγκς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ