Λάδι καρύδας : Τα οφέλη του στα μαλλιά


Το λάδι καρύδας είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο προϊόν υγείας και ομορφιάς. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για κάθε είδους πράγματα , από το μαγείρεμα και τον καθαρισμό έως την ενυδάτωση του δέρματος και την αφαίρεση του μακιγιάζ τους. Άλλοι χρησιμοποιούν συχνά λάδι καρύδας για να βελτιώσουν την υγεία και την κατάσταση των μαλλιών τους.

Οφέλη λάδι καρύδας στα μαλλιά

  • Το λάδι καρύδας  είναι το καλύτερο λάδι που χρησιμοποιείται στα μαλλιά σας για να μειώσει την απώλεια πρωτεϊνών και να το διατηρήσει υγιές.
  • Το λάδι καρύδας ήταν καλύτερο στην πρόληψη της απώλειας πρωτεΐνης από ότι τόσο τα ορυκτά όσο και τα ηλιέλαια όταν εφαρμόστηκαν πριν ή μετά το πλύσιμο των μαλλιών.
  • Το λάδι καρύδας βγήκε στην κορυφή σε όλες τις μελέτες του και μείωσε την απώλεια πρωτεϊνών στα μαλλιά που δεν υπέστησαν ζημιά, λεύκανε, χημικώς επεξεργασμένα και εκτεθειμένα σε υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Από την άλλη πλευρά, τόσο το ορυκτό όσο και το ηλιέλαιο δεν είχαν αυτό το αποτέλεσμα και δεν βρέθηκαν αποτελεσματικά στη μείωση της απώλειας πρωτεΐνης από τα μαλλιά.
  • Το λάδι καρύδας αποτελείται κυρίως από λιπαρό οξύ μέσης αλυσίδας που ονομάζεται λαυρικό οξύ. Αυτό δίνει στο λάδι καρύδας μια μακρά, ευθεία δομή, η οποία απορροφάται πιο εύκολα βαθιά μέσα στον άξονα των μαλλιών.
  • Το ηλιέλαιο περιέχει κυρίως λινελαϊκό οξύ, το οποίο έχει πολύ πιο ογκώδη δομή, οπότε δεν απορροφάται τόσο εύκολα στα μαλλιά.

  • Πρόληψη ψειρών: Μια μικρή μελέτη διαπίστωσε ότι όταν συνδυάστηκε με γλυκάνισο σε σπρέι, το λάδι καρύδας ήταν 40% πιο αποτελεσματικό στη θεραπεία ψειρών από την χημική περμεθρίνη .
  • Προστασία από τον ήλιο: Τα φίλτρα UV μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των μαλλιών σας από ζημιές από τον ήλιο. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το λάδι καρύδας έχει παράγοντα προστασίας από τον ήλιο 8, οπότε μπορεί να είναι χρήσιμο να το βάζετε στα μαλλιά σας.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για τα οφέλη του λαδιού Καρύδας

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ