Θάλασσα Βρύα: DIY μάσκα ομορφιάς με Sea Moss Gel [συνταγή, vid]


Είναι γνωστό ότι η ομορφιά ξεκινά από μέσα προς τα έξω. Η καλή διατροφή είναι συνεπώς το κλειδί για ένα νεανικό και υγιές δέρμα. Τα οφέλη του Sea moss στην υγεία έχουν εκτεθεί εδώ. Αλλά το βρύο της θάλασσας έχει επίσης οφέλη για το δέρμα σας, ειδικά όταν χρησιμοποιείται ως μάσκα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά συστατικά και μέταλλα (συμπεριλαμβανομένου του θείου).

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θείο και των αντιφλεγμονωδών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων τους, τα βρύα της θάλασσας είναι υπέροχα προϊόντα για την αντιμετώπιση της ακμής, ενώ παράλληλα έχουν και αντιγηραντικές δράσεις. Το Gel από θαλασσινά βρύα είναι επίσης εξαιρετικά ενυδατικό και πολύ χαλαρωτικό.

Πώς να ενσωματώσετε τα θαλασσινά βρύα στη ρουτίνα ομορφιάς σας:

  • Sea Moss Gel ως μάσκα προσώπου

Το Sea Moss gel μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μόνο του όταν θέλετε να περιποιηθείτε το δέρμα σας ή να συνδυαστεί με άλλα συστατικά. Για να χρησιμοποιήσετε μόνο το τζελ, απλώς απλώστε μια μικρή ποσότητα σε καθαρό πρόσωπό και αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 15 έως 20 λεπτά. Άμεσα θα νιώσετε το δέρμα σας πιο σφιχτό. Μετά από 20 λεπτά, μπορείτε να ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και να εφαρμόσετε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα.

Εάν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας, μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα ευεργετικά συστατικά όπως μέλι, κουρκουμά, σπιρουλίνα κ.λπ.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα συνταγής που μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε:

Συστατικά:

  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη maca
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σπιρουλίνας
  • ½ κουτακλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη αργίλου

 

Πώς θα το φτιάξετε: Πρώτα, συνδυάστε όλα τα ξηρά συστατικά σας σε ένα μπολ. Με λίγη προσοχή καθώς μερικές από τις σκόνες λεκιάζουν. Είναι καλύτερο να φοράτε ένα σκούρο μπλουζάκι ή ένα παλιό που δεν σας πειράζει να λερωθεί. Στη συνέχεια, προσθέστε το gel από το θαλασσινό βρύο μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά παχύ για να παραμένει στο πρόσωπό σας χωρίς να στάζει. Ακολούθως εφαρμόστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο. Αφήστε τη να δράσει για τουλάχιστον 15 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και εφαρμόστε τον ορό ή την ενυδατική σας κρέμα.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς να φτιάξετε το δικό σας Sea Moss Gel:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ