Κρήτη: Σοβαρές καταγγελίες για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου – Αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ Covid

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου καταγγέλλει την έλλειψη ιατρικού προσωπικού με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ Covid και των τακτικών χειρουργείων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου υποστηρίζουν την ανάγκη για άμεση ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού αφού οι μέχρι τώρα συνθήκες που επικρατούν στον Άγιο Νικόλαο έχουν ως αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας της ΜΕΘ Covid και των τακτικών χειρουργείων.

Η επιστολή του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Την Τρίτη 15/6 συνεδρίασε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και αφού συζήτησε σχετικά έλαβε κατά πλειοψηφία (6-1) την απόφαση να αποστείλει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και στο διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων νομού Λασιθίου την παρακάτω επιστολή για την κρίσιμη και δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΓΝΑΝ και για την ανάγκη στήριξης του.

Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

«Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, κυρίως λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες.

Υπάρχει αναστολή λειτουργίας της MEΘ COVID, αναστολή των τακτικών χειρουργείων και ακάλυπτες εφημερίες στο αναισθησιολογικό τμήμα, σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο ΤΕΠ, στην κύρια ΜΕΘ και προβλήματα στην ορθοπεδική, παθολογική και καρδιολογική κλινική και στο ακτινολογικό τμήμα.

Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού οφείλεται σαφώς στην πολιτική που έχουν ακολουθήσει και ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας και στους λειτουργούς υγείας την τελευταία δεκαετία με υποχρηματοδότηση δομων, μειώσεις μισθών, υπερφορολόγηση και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να προκηρύσσονται συνεχώς θέσεις μόνιμων ιατρών και να μένουν κενές, γιατί οι νέοι ιατροί επιλέγουν είτε να ιδιωτεύουν είτε να βγαίνουν στο εξωτερικό. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να προκηρύσσονται πρόσφατα 8 θέσεις μόνιμων ιατρών για το ΓΝΑΝ και στο τέλος το Νοσοκομείο όχι μόνο να μην παίρνει κανέναν νέο ιατρό, αλλά να χάνει κιόλας 3 ιατρούς που πήραν μόνιμες θέσεις σε άλλα Νοσοκομεία.

Χωρίς να αλλάξει αυτή η πολιτική είναι δεδομένο ότι νέοι ιατροί δεν θα έρχονται στα Νοσοκομεία της επαρχίας. Γι΄αυτό ζητούμε να υπάρξει γενναία αύξηση μισθών και μείωση της φορολογίας και βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας, έτσι ώστε να σταματήσει η εκροή νέων επιστημόνων προς το εξωτερικό και προς το ιδιωτικό σύστημα, και έτσι ώστε να μπορέσουν να στελεχωθούν επιτέλους σωστά όλα τα Νοσοκομεία.

Βεβαίως οι ανάγκες υγείας των πολιτών του νομού Λασιθίου πρέπει να καλυφθούν άμεσα με τον τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα προβλήματα στη λειτουργία του κεντρικού Νοσοκομείου του νομού Λασιθίου επηρεάζουν την παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους του κατοίκους του νομού.

Γι΄αυτό ζητούμε να διασφαλιστεί η πληρέστερη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, τουλάχιστον στα πιο κρίσιμα τμήματα και κλινικές που αναφέραμε παραπάνω, με τη συνδρομή και τη βοήθεια και από τα άλλα Νοσοκομεία του νομού, τουλάχιστον για το κρίσιμο χρονικό διάστημα που απαιτούνται άμεσες λύσεις.

Χωρίς αυτή την κίνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται σε δοκιμασία η λειτουργία κρίσιμων δομών του ΓΝΑΝ, ενω υπάρχει περίπτωση να έχουμε στο άμεσο μέλλον προβλήματα και σε άλλες κλινικές του κεντρικού νοσοκομείου του νομού.

Οι πολίτες του νομού Λασιθίου χρειάζονται ένα κεντρικό νοσοκομείο επαρκώς και ασφαλώς στελεχωμένο, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να γίνεται εκροή περιστατικών δευτεροβάθμιας παροχής υγείας προς τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου».

Με πληροφορίες από flashnews.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here