Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στα θέματα των μαθηματικών

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα που κλήθηκαν να λύσουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΓΕΛ στο μάθημα των Μαθηματικών (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Τα σημερινά θέματα στο μάθημα των Μαθηματικών για τους υποψηφίους από τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών και Οικονομίας – Πληροφορικής είναι κλιμακούμενης δυσκολίας και καλύπτουν όλο το φάσμα της ύλης.

Το θέμα της θεωρίας κρίνεται βατό και ερωτήματά του προέρχονται αυτούσια από το σχολικό βιβλίο. Το δεύτερο θέμα αφορά βασικές έννοιες της ανάλυσης και μόνο το τελευταίο ερώτημα χρειαζόταν μεγαλύτερη προσοχή. Αντίστοιχα, το τρίτο θέμα δεν απαιτούσε πολύπλοκους αλγεβρικούς χειρισμούς και καλά οι προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια.

Το τέταρτο θέμα είναι απαιτητικό, απευθύνεται σε πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους, γιατί απαιτεί άριστη γνώση των εννοιών. Ειδικά στο ερώτημα Δ3, χρειαζόταν μεγάλη προσοχή στις πράξεις, ενώ στο Δ4 υπήρχε ένα λεπτό σημείο που απαιτεί παρατηρητικότητα και οξύνοια και πολύ καλή γνώση των εννοιών της μαθηματικής ανάλυσης.

Για να δείτε τις απαντήσεις στα Μαθηματικά πατήστε εδώ.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ