Νίκαια: Δύο συλλήψεις για κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα στο Γ’ Κοιμητήριο Αθηνών

Δύο ημεδαποί, ηλικίας 49 και 39 ετών, που προέβαιναν συστηματικά σε κλοπές από σταθμευμένα οχήματα στο Γ’ Κοιμητήριο Αθηνών στη Νίκαια, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στον Ασπρόπυργο, από αστυνομικούς της ‘Αμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.)

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ συνεργοί των ανωτέρω τυγχάνουν 4 ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Ο αλλοδαπός κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Λίγο πριν τη σύλληψη τους, ο 49χρονος και ο 39χρονος επιβαίνοντες σε όχημα, μετέβησαν στο Γ΄ Κοιμητήριο Αθηνών στη Νίκαια, όπου προσέγγισαν σταθμευμένο αυτοκίνητο και το παραβίασαν, αφαιρώντας από το εσωτερικό του τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά είδη. Στη συνέχεια, διέφυγαν προς την περιοχή του Κερατσινίου όπου και απέρριψαν τα κλοπιμαία εντός νάιλον σακούλας σε θάμνο, με σκοπό να τα παραλάβουν σε μεταγενέστερο χρόνο. Λίγο αργότερα, στην ίδια περιοχή, αφαίρεσαν από το εσωτερικό ανασφάλιστου οχήματος, τσαντάκι με χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που αναζητούσαν τους δράστες των προηγουμένων κλοπών, τους εντόπισαν στην περιοχή του Ασπροπύργου, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατσαβίδι, σφυρί θραύσης τζαμιών και χρηματικό ποσό. Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, τα μέλη της συμμορίας μετέβαιναν στο Γ΄ Κοιμητήριο Αθηνών, αναζητώντας οχήματα προς διάρρηξη ανυποψίαστων πολιτών που επισκέπτονταν το Κοιμητήριο και τα στάθμευαν στο σημείο. Για τη διάρρηξη των υαλοπινάκων των οχημάτων χρησιμοποιούσαν σφυρί θραύσης τζαμιών και τροχισμένο αιχμηρό αντικείμενο, συνήθως κατσαβίδι. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας στη συνέχεια παρέδιδαν τις κλεμμένες ηλεκτρονικές συσκευές στον αλλοδαπό συνεργό τους, ο οποίος τις διέθετε προς πώληση στο κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών ιδιοκτησίας του, στην περιοχή της Ομόνοιας.

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν επιπλέον -24- περιπτώσεις κλοπών από οχήματα στο Γ’ Κοιμητήριο Αθηνών, που διαπράχθηκαν με τον ίδιο τρόπο δράσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ